10 / 05 / 2024

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Elektrik ve doğalgaz fatura borçları, afetzedelerin bulunduğu illerde kamu kurumları tarafından feragat edilecek. İşte, borcu silinecek illerle ilgili bilgiler...



AFET BÖLGELERİNDEKİ FATURA BORÇLARI SİLİNECEK

Tebliğe göre, olağanüstü hal kapsamında afet bölgesi ilan edilen yerlerde, konutları ve işyerleri yıkılan, acil yıkılması gereken, ağır veya orta hasarlı olan elektrik ve doğalgaz abonelerinin 6 Şubat 2023 tarihine kadar birikmiş ancak tahsil edilememiş tüketim bedelleri, son okuma tarihinden 6 Şubat tarihine kadar olan döneme ait tüketim bedelleri ve bu abonelerin ödenmemiş faturaları ile Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye devredilen özelleştirme öncesi döneme ait tüketim bedelleri silinecek.

Yasal olmayan yollarla gerçekleştirilen elektrik ve doğalgaz tüketimi ile kamu tüzel kişiliğine sahip aboneler ve genel aydınlatma aboneleri tebliğ kapsamı dışında tutulacak.

HASAR DURUMU BİLGİLERİNE GÖRE İŞLEM YAPILACAK

İlgili şirketler, konut ve işyerlerine ilişkin hasar durumu bilgilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden veya tescilli yapılar için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden alacaklar. Bu bilgilere göre tüketim bedelleri terkin edilecek abonelerin yerlerini belirleyecek.

Tek bir sayaçtan ölçülen ve farklı binalarda bulunan birden fazla tüketim yeri, orta hasarlı, ağır hasarlı, acil yıkılacak veya yıkılmış durumda olan bir kısmı bulunması halinde, sayaca bağlı olan tüm tüketim bedelleri silinecek.

 


Geri Dön