04 / 05 / 2024

Dikkat! Ünlü banka altın tahminini açıkladı!

Dikkat! Ünlü banka altın tahminini açıkladı!

Piyasalar Fed'in şahin duruşunu gelecek sene de devam ettirebileceği ve yılın ikinci yarısında faiz indirimlerine gidebileceğine yönelik beklentiler sonrası yeniden hareketlendi.



Dolar endeksi 20 senenin zirvesine çıkarken altın fiyatları düşüş eğilimini üst üste üçüncü haftaya taşıdı. Gram altın ise yurt içinde dolar/TL kurunun yıl içi zirveyi görmesine karşın küresel altın fiyatlarındaki düşüşü devam etti.  Peki “Altın düşecek mi yükselecek mi?” İşte TD Securities analistlerinin yapmış olduğu altın tahmini ve yorumu...

Dünya genelinde enflasyonist baskıların sürmesi merkez bankalarının ultra şahin duruşlarını desteklerken, resesyon baskısının da sürmesi piyasalarda fiyatlamaları güçleştiriyor. Hem Fed hem de ECB'nin bu ay yapacakları toplantılarda 75 baz puan faiz artıracaklarına yönelik beklentilerin artması pay piyasalarını baskılıyor.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, hafta içinde yapmış olduğu konuşmasında bankanın faiz oranını yüzde 4'ün üzerine çıkarması ve enflasyonun hedef seviyeye çekilmesi için bir süre orada tutması gerektiğini söyledi.

Diğer yandan, ABD'de tarım dışı istihdam ağustosta 315 bin kişi yükselerek önceki aya kıyasla yavaşlama göstermesine karşın beklentilerin üzerinde bir seyir izlerken, işsizlik oranı yüzde 3,5'tan 3,7'ye çıktı.. Ülkede, özel sektör istihdamı ise ağustos ayında 132 bin kişilik artışla beklentilerin oldukça gerisinde kaldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön