02 / 05 / 2024

Dikkat! Uzmanlar duyurdu! Bu meslekleri yapanlar, yakında işlerini kaybedecek!

Dikkat! Uzmanlar duyurdu! Bu meslekleri yapanlar, yakında işlerini kaybedecek!

Dünyada her gün büyük aşama kaydeden teknoloji, bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, ne yazık ki diğer yandan milyonlarca çalışanı işinden etmek için son hazırlıklarını yapıyor. Uzmanlara göre teknoloji, yakın bir zamanda bazı meslekleri ortadan kaldırırken, burada çalışanları da işsiz bırakacak.



Teknoloji, özellikle pandeminin ardından hızla gelişirken, bunun hem iyi hem de kötü yanları ortaya çıkıyor ya da çıkması öngörülüyor. İşte bunlardan biri de insan emeği ile yapılan birçok mesleği otomatik hale getirecek olması.

Dikkat! Uzmanlar duyurdu! Bu meslekleri yapanlar, yakında işlerini kaybedecek!

Oxford Üniversitesi araştırmacıları, önümüzdeki süreçte bazı mesleklerin ortadan kalkacak meslekleri peş peşe duyurdu. İşte o meslekler…

SEYAHAT DANIŞMANI

Uzmanlara göre, 2030 yılına kadar dünyadan silinecek mesleklerin başında seyahat danışmanlığı geliyor.  Dijital teknolonojiler sayesinde web sitelerinin nedeniyle tatilciler kendi tatilini ayarlayabiliyor. Zaten bunu fark eden birçok seyahat operatörü şubelerini kapatıyor.

KASİYERLİK

Özellikle pandemi döneminde finansal teknolojiler (Fintek) sektöründeki hızlı dijital gelişme sayesinde artık para ödemek neredeyse iptidai hale gelmiş durumda.

Pandemide vazgeçilmez bir alışkanlık olan temassız ödeme alışkanlığı ve bu sektördeki hızlı gelişimin yakın bir zamanda self-servis kasa uygulamaları ile dünya genelinde yaygınlaşması bekleniyor.


Geri Dön