27 / 04 / 2024

Dış cephe kaplama sistemleri!

Dış cephe kaplama sistemleri!

Dış cephe kaplama sistemleri binaların dış cephelerine uygulanan estetik görünüme sahip inşaat sistemleri olarak uygulanıyor. Günümüzde insanlar estetiğe çok önem verdiğinden dış cephe kaplama sistemleri de tercih edilir olmuştur...




Dış cephe kaplama sistemleri!


Dış cephe kaplama sistemleri binaların dış cephelerine uygulanan estetik görünüme sahip inşaat sistemleri olarak uygulanıyor. Günümüzde dış cephe kaplama olarak birçok sistem bulunuyor. Özellikle teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle beraber ortaya farklı çeşitlerde sistemler ortaya çıkmıştır. Temel amaç enerji tasarrufunu sağlamak ve ısı kaybını önlemek olsa da son yıllarda dış cephe kaplama sistemlerine estetik unsuru da katılmıştır. Durum böyle olunca dış cephe kaplama sistemleri daha fazla tercih edilir oluyor. Yapılacak cephe kaplama işlemlerinde maliyet binanın büyüklüğüne ve malzemenin yapısına göre değişiyor.


Dış cephe kaplama sistemlerinde son yıllarda yangına dayanıklı olma ve ses yalıtımı gibi özellikler de eklenerek daha da geliştirilmiştir. Bahsettiğimiz sistemlerin farklı çeşitleri bulunuyor. Bunlar granit, mermer ya da limra dış cephelere uygulanabilecek dış cephe kaplama sistemleri şeklinde uygulanıyor. Isı yalıtımı ya da enerji tasarrufunda kullanılabilecek birçok sistem varken dış cephe kaplama sistemlerinin tercih edilmelerindeki en önemli etken estetik unsuru oluyor. Bilindiği gibi insanlar estetiğe oldukça değer veriyor. 



Dış cephe ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Isı yalıtımının faydaları!
Dış cephe ısı yalıtımı malzemeleri!
Çatı ısı yalıtımı köpük!
İzolasyon nasıl yapılır?
Çatı ısı yalıtımı malzemeleri!
Dış cephe mantolama çeşitleri!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön