23 / 12 / 2024

İzolasyon nasıl yapılır?

İzolasyon nasıl yapılır?

İzolasyon nasıl yapılır?: Yapıştırıcı harcın kıvamında karılması, ince veya kalın olmamasına dikkat edilmesi, yapıştırıcı kenarlara mala ucuyla kesintisiz en az 25 mm kalınlığında ve ortaya 3 adet orantılı öbek olarak sürülmesi gerekiyor...




İzolasyon nasıl yapılır?


İzolasyon nasıl yapılır? sorusunun cevabını maddeler halinde vermek gerekirse; işe başlamadan önce uygulama zemininin temiz olması, toz ve kirden tamamen arındırılması gerekir maddesi birinci sırada gelir. 


Diğer maddeleri ise şu şekilde sıralayabiliriz: Yapıştırıcı harcın kıvamında karılması, ince veya kalın olmamasına dikkat edilmesi, yapıştırıcı kenarlara mala ucuyla kesintisiz en az 25 mm kalınlığında ve ortaya 3 adet orantılı öbek olarak sürülmesi, yalıtım levhasına eşit seviyede sürülmesi ve yalıtım plakasının bina yüzeyine temas ettirilmeden yapıştırılması, uygulama esnasında ısı köprülerine ve yağmurlukların ısı köprüsü oluşturmaması dikkat edilmesi gereken konular arasındadır.


Yapıştırma esnasında terazi kullanılması ve bu sayede cephe eğriliklerinin giderilmesi, pencere ve kapı kenarlarının yapıştırıcı ve sıva harçlarıyla teması önlenmeli ve kapı ve pencere kenarlarına Kompri-Isı yalıtım Bandı monte edilmesi, yalıtım levhasının yatay ve dikey eklerinin şaşırtmalı olması ve kesinlikle eklem aralarında boşluk kalmaması gerekiyor.


İzolasyon nasıl yapılır?

Dübellerin 4 Köşe ve 1 adet ortaya montelenmesi ve Dübel kafalarının tamamen kaybolması, levha üzerine file montesi sırasında ek yerlerinin en az 10 cm üst üste gelmesi, tüm çıkma köşelere gerekli köşebentlerin monte edilmesi, filenin tamamen sıva harcı ile kaplanması ve yüzeyin temiz olması mala izleri olmaması, yüzeyin boyanması durumunda cephenin süngerle perdahlanması ve boyadan önce boya özelliği bazında astarlanması ve yüzeye dekoratif sıva uygulanması durumunda yüzeyin boyalı sıva veya boyasız sıva niteliğine göre hazırlanması gerekiyor.


Her şeyden önce ısı yalıtım sistemi binaya bir defaya mahsus ve karşılık beklenerek yapılan bir yatırım olması gerektiği gibi oldukça da maliyet gerektiriyor. Bundan dolayı yatırımın boşa gitmemesi için uygulama profesyonelce yapılmalıdır.



Doğru ısı yalıtımı ile çatı katı yaşam süresini uzatın!
Isı yalıtımı kendini 3 yılda amorti ediyor!
Isı yalıtımı sayesinde faturalar azalıyor!
Isı yalıtımının önemi nedir?
Isı yalıtımının faydaları!
Su çatı izolasyonu!
Isı izolasyon yöntemleri!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön