17 / 05 / 2024

Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 14 Mayıs!

Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 14 Mayıs!

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağı duyuruldu. Adaylarda ikamet şartı ve KPSS puan şartı aranmadığı öğrenildi. Peki, başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar nelerdir?



SEKRETER ALIMI BAŞVUR ŞARTLARI NELERDİR?

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere gerçekleştirilecek olan personel alımında bazı özel ve genel koşulların arandığı ifade edildi. İlk olarak söz konusu karoya başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, en az lise mezunu olması ve erkek adayların askerlik hizmeti ile ilişiğinin olmamasını gerektiği bilgisi paylaşıldı. Bunun yanı sıra, başvuru yapacak adayların herhangi bir nedenle kamu haklarından mahrum olmaması ve affa uğramış olsalar bile belirli suçlardan mahkum olmaması gerektiği belirtildi.

Aynı zamanda, ilgili kadrolara başvuracak adayların her türlü iklim şartlarında görevini icra etmesine engel teşkil edebilecek bir durumunun olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemesi gerektiği öğrenildi. Ayrıca, çok iyi seviyede Almanca ve Türkçe bilmesi ve bilgisayar bilgisinin iyi olması gerektiği belirtilirken, bunun yanı sıra 41 yaş sınırı da bulunduğunun altı çizildi.

Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 14 Mayıs!

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Dışişleri Bakanlığı Almanya Münih Başkonsolosluğu’nda istihdam edilmek üzere yapılacak personel alımı başvuruları 14 Mayıs 2023 tarihine kadar sürecek. Adayların Cumhurbaşkanlığı kariyer sayfasından online bir şekilde başvurmaları gerekiyor.

Sekreter alımı başvuruları sırasında söz konusu adaylardan bazı belgeler de talep ediliyor. Adaylardan istenilen belgeleri e-Devlet üzerinden temin edilmeyenleri ve Kariyer Kapısı Platformu’na yüklemesi gerekiyor.

BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Finans Analisti İslam Memiş'ten kıyamet senaryosu gibi açıklama: ‘Çok yakında kriz patlak verecek’

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Yüzde 25 sınırına uyulmazsa ne olacak?

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? 12.510 TL, 13.010, 13.500 TL...


Geri Dön