03 / 05 / 2024

Diyarbakır Kent Ormanı konut rezerv alanı olarak ilan edildi!

Diyarbakır Kent Ormanı konut rezerv alanı olarak ilan edildi!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi sınırlarında bulunan ve belediye tarafından 'Kent Ormanı' olarak ilan edilerek ağaç dikimine başlanan bölgeyi, "Konut Rezerv Alanı" ilan etti. Hevsel Bahçeleri'nin ardından Diyarbakır Kent Ormanı da, konut rezerv alanı oldu.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi sınırlarında bulunan ve belediye tarafından 'Kent Ormanı' olarak ilan edilerek ağaç dikimine başlanan bölgeyi, "Konut Rezerv Alanı" ilan etti. Hevsel Bahçeleri'nin ardından Diyarbakır Kent Ormanı da, konut rezerv alanı olarak ilan edildi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Kayapınar Belediyesi İmar Planı'nda Kent Ormanı olarak planlanan, 158, 6883, 6885, 141, I57 ve 6547 nolu parseller, 10 Eylül 2013 tarih ve 5721 sayılı karan ile 3 bin dönümlük yeşil alan konut rezerv alanına dönüştürdü. 100 bin ve 25 binlik "Kent Ormanı ve Kent Parkı" olarak planlanan alanın çeşidi bölgelerinde bu güne kadar ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Şimdi ise bu alanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından TOKİ'ye devredilecek. 


YEŞİL ALAN 'KONUT' ALANI OLDU 

Aynca verilen kararlar arasında; Kayapınar Musa Anter Caddesi'nde bulunan ve belediye tarafından ağaçlandırma çalışmaları tamamlanan 48 dönümlük park da, Bakanlığın bu kararıyla konut alanına dönüştürülüyor. Kayapınar Belediyesi, alanın 400 dönümünde geçtiğimiz yıl ağaçlandırma çalışmasını tamamlamıştı. 


Büyükşehir Belediyesi de Talay Tepe çevresinde 4 yıldan bu yana ağaçlandırma çalışmalannı sürdürmekteydi. Birçok kentte, kent ormanları tasarlayan hükümet, Diyarbakır'da ise mevcut yeşil alanlan konut alanlanna dönüştürüyor. Kayapınar Belediyesi sınırları içinde yer alan Kent Ormanı'nın "Konut Rezerv Alam" ilan edilmesi öncesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü 'Okul yapımı', Emniyet Müdürlüğü 'Atış Poligonu', Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü 'Tır Parkı' yapmak için Valilikten burası için yer talebinde bulunmuşlardı. 


Birgün Gazetesi 


Geri Dön