03 / 05 / 2024

Diyarbakır Kent Ormanı

Diyarbakır Kent Ormanı

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı olarak belirlendi. Diyarbakır Barosu, karara karşı dava açacağını duyurdu.

Diyarbakır kent ormanı Jandarma Komutanlığı’na devrediliyor!

AKP’nin, Hakkâri ile Şırnak’ı ve Cizre ile Silopi’yi taşıma kararının yanı sıra Diyarbakır’daki kent ormanının 290 hektarını ‘atış alanı, mühimmat deposu ve lojman’ olarak yapılmak üzere Jandarma Komutanlığı’na devrediyor.

Diyarbakır Kent Ormanı için itirazlar başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Ormanı’nın 240 hektarlık alanını askeriyeye tahsis eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itiraz etti, itirazın 6 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşülmesi bekleniyor.

Diyarbakır Kent Ormanı ile ilgili yürütme kuruluna tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kent Ormanı'nın 290 hektarlık parselini askeriyeye devretmesi üzerine toplanan Kent Konseyi, bakanlığın kararının iptal edilmesi için Yürütme Kurulu'na tam yetki verdi.

Diyarbakır Kent Ormanı’yla ilgili Yürütme Kurulu’na tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kent Ormanı’nın 290 hektarlık parselini askeriyeye devretmesi üzerine toplanan Kent Konseyi, bakanlığın kararının iptal edilmesi için Yürütme Kurulu’na tam yetki verdi.

Diyarbakır Kent Ormanı için hukuksal süreç başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Kadastro Mahkemesi’nin Kayapınar’da belediyeleri devre dışı bırakarak verdiği kararın hukuksuz olduğunu belirtti. Karatekin, karara karşı hukuksal süreci başlattıklarını açıkladı.

Diyarbakır Kent Ormanı konut rezerv alanı olarak ilan edildi!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi sınırlarında bulunan ve belediye tarafından 'Kent Ormanı' olarak ilan edilerek ağaç dikimine başlanan bölgeyi, "Konut Rezerv Alanı" ilan etti. Hevsel Bahçeleri'nin ardından Diyarbakır Kent Ormanı da, konut rezerv alanı oldu.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı oldu!

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı olarak belirlendi. Diyarbakır Barosu, karara karşı dava açacağını duyurdu.

Diyarbakır'da parkın içine cami tartışması!

Diyarbakır'ın en yeşil alanlarından biri olan Park Orman içinde cami yapılacağı iddiası tartışmaların çıkmasına neden oldu.

Diyarbakır'a iki yılda 543 milyonluk yatırım!

Diyarbakır'a son iki yolda 543 milyon liralık yatırım yapıldı. Kent adeta Doğu ve Güneydoğu'nun parlayan yıldızı oldu.

Diyarbakır'a 167 milyon liralık 5 yeni tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’da hayata geçirilecek olan 167 milyon liralık 5 yeni tesisin temel atma törenine katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı inşa ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde yepyeni bir kent meydanı inşa edecek.

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Diyarbakır İçkale gecekondulardan kurtarıldı!

Diyarbakır İçkale tarihi değerine kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi, ilçeyi gecekondulardan kurtardı. Kent yeni kimliğine sahip oluyor.

Diyarbakır Batıkent'e köprülü kavşak yapılıyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan köprülü kavşak ve hemzenin Ekim'de tamamlanması bekleniyor. Kavşağın tamamlanmasıyla kent trafiği rahatlayacak.

Diyarbakır'daki kaldırım yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni yerleşim bölgelerinde kaldırım yapım, kent genelinde ise bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır'da kaldırım yenileme çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde kırılan ve yerinden çıkan kaldırım ve bordür taşlarını onarmak için çalışma başlattı.

Diyarbakır'da 2019' kadar 6 baraj hizmete açılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, güneydoğu illerinde yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Diyarbakır'da 2019 yılı sonuna kadar 6 büyük barajın hizmete açılacağını söyledi.

Diyarbakır Kent Ormanı Haberi

Diyarbakır Kent Ormanı

Diyarbakır’da ki, Kent Ormanı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konut alanı olarak belirlendiği açıklandı. Yeşil alan olarak kullanılması planlanan, Kent Ormanı’nın konut alanı olarak belirlenmesiyle ilgili Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklama da İdare Mahkemesi nezdinde dava açtıklarını, konunun yasal takipçisi olacaklarını, şehrin yeşil alanlarının yok edilmesine izin vermeyeceklerini açıkladılar.

“YAŞAM HAKKINA AYKIRIDIR”

Diyarbakır’ın adeta akciğeri, ana arterlerinin ve bulvarların ise bir nevi damar görevi görmekte olduğunu kaydeden Kent Ormanı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Mevcut imar planlarında yeşil alan olan Kent Ormanının konut alanına dönüştürülmesi, imar planı bütünlüğünü bozduğu gibi kentin yeşil alan ihtiyacına ve kentte yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam hakkına açıkça aykırıdır. Çevre Kanunu, İmar Kanunu ve ilgili mevzuata...