28 / 04 / 2024

Diyarbakır OSB'de arsa tahsisi için yatırımcılar sırada!

Diyarbakır OSB'de arsa tahsisi için yatırımcılar sırada!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, devletin sağladığı teşvik ve destekle girişimcilerin gözdesi haline geldi. Bölgede 100'ü aşkın girişimci arsa tahsisi için sıra bekliyor.



Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, devletin sağladığı teşvik ve destekle girişimcilerin yeni gözdesi oldu. 7 bin kişinin çalıştığı Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) yatırımcı için cazip hale getirildi. Girişimcilerin OSB'de yatırım yapmasıyla birçok kişiye istihdam sağlandı.

5 yıl öncesine kadar 3 bin kişinin çalıştığı OSB'de şu an 100'ü aşkın girişimci arsa tahsisi için sıraya girdi. İnşaat ve proje aşamasındaki işletmelerin üretime geçmesiyle çalışan işçi sayısı 15 bine yükselecek.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, üç etaptan oluşan bölgede 286 firmaya arsa tahsisi yapıldığını, bunlardan 201'inde üretim olduğunu söyledi.

Yoğun talep nedeniyle 4 etabın oluşturulması için çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Odabaşı, "Üretimdeki fabrikalarda 7 binin üzerinde istihdam var. 3 etap ve 4 etabın devreye girmesiyle 15 bin istihdam hedefliyoruz. Arıtma tesisimiz olmadığı için iplik, dokuma ve boyahane gibi fabrikalar kurulamıyordu. Şimdi arıtma tesisimizi kuruyoruz, iki yıl içerisinde inşallah 15 bin çalışana ulaşırız." dedi.

Bölgenin büyük avantajlara sahip olması dolayısıyla yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Odabaşı, "OSB'de yatırım yapmak isteyenlerden istihdam kapasitesi büyük firmalara öncelik veriyoruz. 100'ün üzerinde firma arsa tahsisi için bekliyor. Tekstil gibi istihdamı yüksek sektörler önceliğimiz." ifadelerini kullandı.

Gurbetçinin ülkeye yatırım yapmak için arsa arayışında olduğunu vurgulayan Odabaşı, "Bölgemiz güvenli hale geldi. Avrupa'daki yatırımcıların büyük ilgisi var. Almanya, Avusturya ve Fransa'daki gurbetçileri Diyarbakır'a yatırıma davet edeceğiz. Bu hafta Almanya'ya heyet olarak gidip, iş çevresiyle toplantılar düzenleyeceğiz. Yatırım yapmış gurbetçilerimizle Avrupa'daki iş insanlarına teşvik uygulamasının avantajlarını anlatıp, Diyarbakır'a yatırıma davet edeceğiz." diye konuştu.


Geri Dön