Diyarbakır'da bir yılda 66 okul hizmete girdi!
Diyarbakır'da eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve çocukların daha rahat sınıflarda eğitimi görmelerini sağlamak amacıyla derslik yapımına hız verildi, özellikle kentin yeni yerleşim yerlerindeki sıkıntıyı gidermek amacıyla yapılan yeni okullar hizmete gir
Diyarbakır'da eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve çocukların daha rahat sınıflarda eğitimi görmelerini sağlamak amacıyla derslik yapımına hız verildi, özellikle kentin yeni yerleşim yerlerindeki sıkıntıyı gidermek amacıyla yapılan yeni okullar hizmete giriyor. Bu yıl kentteki derslik sıkıntısının giderilmesi ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TECKî) sınavından sonraki yerleştirme sorunlarının teki ar yaşanmaması için merkez ve ilçelerinde 705 derslikli 66 okul tamamlanarak. eğitim yuvası haline geldi.
Çocukların daha temiz, öğrenci sayısının daha az olduğu ortamlarda eğitim ve öğretim vermeye çalışacaklarını dile getiren Kendal. geçen yılın başında okulların, özellikle de ortaöğretimdeki okulların az olmasından dolayı ciddi sıkıntılar yaşandığını bildirdi. Kendal.
özellikle temel eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla bütün öğrencilerin kayıtlı olduğunu, dolayısıyla ortaöğretimde okul ihtiyacı sayısında ciddi artış yaşandığını aktararak. "TEOG sınavı yerleştirmelerinden yaşanan sıkıntıların önümüzdeki eğitim yılında yaşanmaması için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu süreç içerisinde 66 okulu eğitim ve öğretime açtık. Hu okullardan özellikle 10'unun ortaöğretime yönelik olduğundan dolayı bu süreç içerisinde gelecek yıl yapılacak yerleştirmelerde sıkıntıları en aza indirerek çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.
Bu yıl hizmete giren 705 derslikli 66 okulun 132 milyon 2/4 7 bin liraya mal olduğunu, önümüzdeki dönem tamamlanacak 106 milyon lira maliyetli 31 okulun da 588 derslikli yapıldığını aktaran Kendal.
yapımı planlanan 768 derslikli 57 okulun daha bulunduğunu anlattı. Bu okullar içerisinde hayırsever vatandaşlar ile TOKI'nin yaptıklarının da bulunduğunu ifade eden Kendal.
konuşmasını şöyle sürdürdü: "Diyarbakır'da 500 bin civarında öğrencimiz var ve bu öğrencilerin en az öğrenci mevcuduyla yerleştirilebilmeleri için sürekli bir şekilde okul ihtiyacı ortaya çıkıyor.
Yenileşmeye açık olan ve nüfus artışının devam ettiği bir bölgede yaşıyoruz. Dolayısıyla okul ihtiyacının her geçen yıl artmış olduğu bir ilde yaşıyoruz. Biz de bu süreç içerisinde her yıl okul sayısını arttırarak kentimize yeni okullar kazandırmaya çalışıyoruz. Yeni açılacak okulları öğrencilerimizin hizmetine sunarak, onların daha temiz ve nezih bir ortamda eğitim öğretim görmelerini sağlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor." Kendal. 67 Ekim'de herkesi üzen olayların yaşandığını, bunun eğitim öğretimi olumsuz etkilediğini dile getirerek, olaylar sırasında 34 okulun zarar gördüğünü, bu okullardan bazılarının kullanılmaz hale geldiğini anımsattı.
Milli Eğitim Bakanlığının işin aciliyetini görerek gerekli ödenekleri sınırlama yapmadan tahsis ettiğini bildiren Kendal.
teknik personellerle zararı gören tüm okullarda çalışmaları tamamladıklarına dikkati çekti.
Bütün okulların çok kısa sürede onarıldığını bildiren Kendal.
"Hatta daha rahat bir ortamda örencilerimizin hizmetine sunduk. 10 okulumuz kullanılmaz haldeydi. Dolayısıyla belli bir süre bu okullarda eğitime ara verildi, ama ara verilirken bu öğrenciler başka okullara nakledildi. 6-7 Ekim olaylarında zarar gören okulların onarımı için yaklaşık 1,5 milyon lira har cama yapıldı" diye konuştu.
AA