06 / 05 / 2024

Doğal gaz Ağustos tarifesi yayımlandı! İşte detaylar!

Doğal gaz Ağustos tarifesi yayımlandı! İşte detaylar!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), doğal gaz Ağustos tarifesini yayımladı. İşte detaylar!



Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) internet sitesinde ağustos ayına ilişkin tarife tablosunu paylaştı. Paylaşılan tabloya göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine ağustos ayında uygulayacağı satış fiyatı sabit kaldı bunun yanında 1000 metreküp doğal gaz için 3 bin 264 lira, sanayi abonesi tarifesinde de 1000 metreküp doğal gaz için 10 bin 416 lira olduğunu açıkladı. Elektrik üretim amaçlı tarifede 1000 metreküp doğal gazın fiyatını da yüzde 10 artışla 13 bin 750 olarak belirlendi. Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanmaktadır.  

EPDK’DAN DOĞAL GAZ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayınlanan 2022 yılı Mayıs ayına dair "Doğal gaz Piyasası Sektör Raporu"nda şu ibarelere yer vermişti; Türkiye’nin 2022’de Mayıs ayında doğal gaz ithalatı artarken tüketimi düşüş gösterirken, Mayıs ayında doğal gaz ithalatı bir önceki yıla göre yüzde 3,61 artarak 3 milyar 729 milyon m3 oldu. Mayıs ayında doğal gaz tüketimi de bir önceki yıla nazaran yüzde 9,51 azalarak 3 milyar 428 milyon metreküpe ulaştı.

EN FAZLA DOĞAL GAZ İTHALATI RUSYA’DAN YAPILDI

EPDK’nın raporuna göre en fazla doğal gaz ithalatının yapıldığı ülke yüzde 38,58 payla Rusya oldu. Ukrayna işgali nedeniyle gaz ve petrol alımında ambargolarının gündemde olduğu Rusya’dan alınan doğal gaz miktarı Mayıs ayında bir önceki yılın Mayıs ayına bakıldığında yüzde 22,76 azalarak 1 milyon 439 bin metreküpe ulaştı. Rusya'yı yüzde 23 payla İran, yüzde 18 payla Azerbaycan, yüzde 7,53 payla Mısır, yüzde 7 payla Cezayir ve yüzde 5,5 pay ile ABD geldi. Mayıs’da doğal gaz ithalatının yaklaşık %80’i boru hatlarıyla, kalan %20’si de LNG formatında gerçekleştirildi. LNG formatında gaz ihracatı bir önceki yıla göre %66 arttı ve boru gazı ithalatı %5’ten fazla azaldı.

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

Bakan Bilgin: Yeni bir düzenleme yapacağız ve emekçilerimizi ne enflasyona ne sermayeye karşı ezdireceğiz

TOKİ ucuz konut başvurularını aman kaçırmayın! Son günlere girildi! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön