28 / 04 / 2024

Doğal gaz desteği ödemeleri başladı! 383 bin haneye 304,5 milyon TL verilecek!

Doğal gaz desteği ödemeleri başladı! 383 bin haneye 304,5 milyon TL verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi olan toplamda 383 bin haneye toplam 304,5 milyon TL doğal gaz tüketim desteği ödeneceğini duyurdu.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, düzenli doğal gaz tüketim desteği için başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü ve söz konusu destekten faydalanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin, "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabileceğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada söz konusu başvurular onaylandıktan sonra hak sahipliği olanların PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabileceklerini, ön ödemeli sayaç kullananlar için de destek miktarının kartlarına yansıtılacağını kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, düzenli doğal gaz tüketim destek programına geçilmesiyle ihtiyaç sahiplerinin yardım programına her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapmasına gerek kalmayacağını da söyledi.

Açıklamasında "Vatandaşlar ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz etmeleri yoluyla, ikamet ettikleri ilçeye karşılık gelen tahsisat tutarından düzenli şekilde faydalanabilecek." diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ısıl harita baz alınarak belirlenen düzenli doğal gaz tüketim desteğinde hanelere senelik 1500 ile 3 bin 500 lira arasında ödeme yaptıklarını kaydetti.

Doğal gaz desteği ödemeleri başladı! 383 bin haneye 304,5 milyon TL verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir, "Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı. Bu kapsamda ekim, kasım, aralık aylarını kapsayan ocak ayı ödeme döneminde toplamda 383 bin haneye 304,5 milyon TL ödeme yapılacak." dedi.

Yapılan son düzenleme dahilinde konut sahibi ya da kiracıların bu destekten yararlanabildiğini anımsatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, "Halihazırda doğal gaz alt yapısı olan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Söz konusu destekten yararlanabilmek için başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, e-Devlet üzerinden destek programına başvurması, doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet etmesi, ikamet adresinde doğal gaz aboneliği olması, faturasının mesken abone grubuna ait olduğu ile ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi kriterlerini beraber sağlaması gerekli.

 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 8 büyüklüğünde depreme işaret etti ve Gökdere, Ilıca, Karlıova'yı uyardı!

Murat Kurum’dan 650 bin yeni konut müjdesi!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 zam! İşte zam sonrası kalem kalem yeni kök maaşlar!


Geri Dön