16 / 05 / 2024

Doğal gaz, elektrik ve odun kömür faturalarını düşürmenin 14 basit yolu!

Doğal gaz, elektrik ve odun kömür faturalarını düşürmenin 14 basit yolu!

Hangi yolla ısınıyor olursanız olun ısınan mekanda sıcaklığı içerde tutmazsanız yaptığınız harcamanın bir kısmı havaya uçup gider. Alacağınız basit yöntemlerle faturalarınızı düşürebilirsiniz. İşte detaylar...



Öncelikle iç ortam ısısının muhafaza edilebilmesi için, binanın çok iyi yalıtılmış olması ilk kural. Binalarda çatılardan yüzde 7, dış duvarlardan yüzde 40, döşemelerden yüzde 6 ve kapılardan yüzde 17 oranlarında ısı kaybı yaşanıyor. Uzmanlara göre binanın yalıtılması ile yüzde 50 oranında tasarruf mümkün. Şimdi gelelim bedava ve çok az maliyetle yapabileceklerinize...

1 Duvar ile radyatör arasına yalıtım levhası koyun. Bu levhaları straforun üstünü, alüminyum folyo kaplayarak kendiniz de yapabilirsiniz.

2 Radyatör sıcaklığını ayarlayan termostatik radyatör vanaları yılda yüzde 15-20 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz.

3 Radyatörlerin önünü uzun perdelerle kapatmayın ve önüne mobilya koymayın. Sıcak havanın hareket etmesine engel olmayın.

 4 Kışın kuzeye bakan pencerelerin perdelerini ve varsa panjurlarını kapalı tutun.

5 Su ısıtıcınızı ve sıcak su borularını soğuk havaya karşı yalıtın.

6 Kat kaloriferiniz varsa ve ısıtılmayan bir mekândaysa, boru ve tankı yalıtarak ısı kaybını önleyin.

7 Kalorifer kazanı ve ya kat kaloriferinizi yoğuşmalı, yüksek verimli olanlarla değiştirin.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön