16 / 05 / 2024

Doğal gaz, elektrik ve odun kömür faturalarını düşürmenin 14 basit yolu!

Doğal gaz, elektrik ve odun kömür faturalarını düşürmenin 14 basit yolu!

Hangi yolla ısınıyor olursanız olun ısınan mekanda sıcaklığı içerde tutmazsanız yaptığınız harcamanın bir kısmı havaya uçup gider. Alacağınız basit yöntemlerle faturalarınızı düşürebilirsiniz. İşte detaylar...



8 Ortam sıcaklığını 1 derece azaltarak enerji tüketimini yüzde 6 azaltabilirsiniz. Oturma odalarını 19 ile 21, yatak odalarını ise 16-18 derece arasında ısıtmak yeterlidir.

9 Oturduğunuz apartmanın giriş kapılarını kapalı tutun. Çift kapı veya otomatik kapanma sistemi kullanın.

10 Merkezi sistemle ısıtılan konutlarda sıcaklık fazla geldiğinde termostatik vanalarla sıcaklığı düşürün.

11 Güneşli günlerde ısıtıcıyı kapatıp, perdeleri açın.

12 Kapı ve pencere boşlukların kontrol edin, pencere yalıtım bantları kullanarak soğuk girişini önleyin.

13 Yalıtımlı cam kullanın. 12 mm çift cam kullanılırsa camlardan kaynaklanan ısı kaybı yüzde 50 azalır.

14 Ev satın alırken enerji yalıtımı yapılmış bir ev olmasına dikkat edin. Başlangıçta daha fazla para ödeseniz de uzun vadede tasarruf sağlamış olursunuz.

Kaynak:Yeşil Odak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön