04 / 05 / 2024

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! Tam 2 bin 500 lira! Başvuruları kaçırmayın!

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! Tam 2 bin 500 lira! Başvuruları kaçırmayın!

Devlet aracılığı ile beraber ihtiyaç sahibi olan kişilere 2.500 liraya kadar verilen doğal gaz desteği soğuk havaların ülkemize giriş yapması ile birlikte oldukça merak konusu. Peki doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteği hangi vatandaşlara verilir? İşte detaylar…



KİRACILAR DA DESTEKTEN YARARLANABİLİYOR

Doğal Gaz Tüketim Desteği programından daha fazla şekilde ev halkının yararlanabilmesi için yeni düzenlemeler de yaptıklarını ifade eden Bakan Yanık, şunları söyledi:

"İhtiyaç sahibi olan aileler ve kişilere yönelik şekilde hayata geçirilmiş olan Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemi ile birlikte başvurular artık start verdi. Önceki zaman dilimi içinde de bulunmayan kiracılarımızı da aynı şekilde destek kapsama alanına aldık. Bu doğrultuda da başvuru kriterleri uygun şekilde olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde de olan evlerde yaşayan vatandaşlar da destekten faydalanabilecek.”

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Doğal Gaz Tüketim Desteği için geçtiğimiz sene belirlenmiş olan kriterler ve nereden nasıl şekilde başvurulacağı bilgisi ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarda bulunmuştu. Bu yıl da bu kriterlerin geçerli olacağı düşünülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz sene yaptığı olduğu yazılı açıklamada, Doğal gaz Tüketim Desteği'ne yapılmış olan başvuruların E-Devlet üzerinden yapılacağını söylerek "Desteğimizden yararlanmak isteyen kişiler, sistem aracılığı ile de bakanlığımız aracılığı sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli olan bilgileri doldurup başvurularını yapabilecek" şeklinde konuştu.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

İhtiyaç sahibi olmak kriteri ile birlikte doğal gaz altyapısı olan 647 ilçe/beldede ikameti bulunan ve aynı zamanda da doğal gaz aboneliği olan bütün kişilerin destekten yararlanabileceği önceki zamanlarda açıklanmıştı.

İhtiyaç sahibi olmak kriteri ile birlikte doğal gaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve aynı şekilde doğal gaz aboneliği olan herkesin yardımdan yararlanabileceği ifade eden Bakan Yanık, "Doğal gaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan evlere vereceğiz. İhtiyaç sahibi olan kişilerin, e- Devlet aracılığı ile yapmış oldukları başvuruları onay aldıktan sonra hak sahipliği olan kişiler, PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilecek. Aynı zamanda da ön ödemeli sayaç kullanan kişilerde ise destek miktarı kartlarına yatırılacak" şeklinde konuşmuştu.

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! Tam 2 bin 500 lira! Başvuruları kaçırmayın!

İstanbul Havalimanı’nda dört senede 164, 1 milyon yolcu!

EYT’de deprem! Tarihler değişiyor! 3600 ek gösterge…

Küresel piyasalarda Fed heyecanı!


Geri Dön