19 / 05 / 2024

Doğal gaz fiyatı arttı! Elektrik ve gaz fiyatları rekor kırdı

Doğal gaz fiyatı arttı! Elektrik ve gaz fiyatları rekor kırdı

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde geçtiğimiz senenin ikinci yarısında konutlarda 100 kilovatsaat elektrik için ortalama 28.4 euro ödendi. Bu rakam rekor olarak tarihe geçti.



Doğal gaz fiyatı arttı!

Geçtiğimiz senenin ikinci döneminde AB ülkelerinde konutlarda tüketilen her 100 kilovatsaat doğal gaza ödenen ortalama tutar ise 11.4 euro olarak hesap edildi. Söz konusu fiyat geçen senenin aynı döneminde 7.8 euro olarak açıklanmıştı.

Bu dönemde konutlarda kullanılan doğal gaza en yüksek ödeme AB ülkeleri arasında İsveç'te yapıldı. İsveçliler doğal gaza 100 kilovatsaat başına 27.5 euro ödedi. İsveç'i 20.8 euro'yla Danimarka ve 19.3 euro'yla Hollanda takip etti.

Bu dönemde fiyat olarak en uygun doğal gaz, AB üyesi ülkeleri arasında Macaristan'da satıldı..  Macaristan'da 100 kilovatsaat doğal gaza haneler ortalama 3.5 euro ödedi. Macaristan'ı  4.5 euro ile Hırvatistan ve  4.9 euro ile Slovakya takip etti.

Doğal gaz fiyatları Avrupa Birliğine üye olan 27 ülkede de arttı!

Gaz fiyatlarının en fazla yükseldiği ülke yüzde 231 ile Çekya oldu. Onu yüzde 165 ile Romanya takip etti. Ardından yüzde 157 ile Letonya, yüzde 112 ile Litvanya ve yüzde 102 ile Belçika geldi.

Söz konusu veriler, AB ülkelerinde enerji krizi sebebiyle  elektrik ve doğal faz  fiyatlarında hızla yükselme yaşanan dönemi içine alıyor.

İşte yeni emeklilik düzenlemesinde son gelişmeler... 2000 sonrası, staj ve 5000 prim gün

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü temmuz zammına çevrildi! İşte netleşmeye başlayan rakamlar...

Pazarcı esnafına sağlanacak vergi desteğinin detayları ortaya çıktı!


Geri Dön