21 / 05 / 2024

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği doğal gazda indirim müjdesinin ardından vatandaşlar ne kadar indirim yapılacağını araştırıyor.  Bir başka müjdenin tarihi daha belli oldu. O ay vatandaşlar doğalgaz faturası ödemeyecek.



Doğal gazın hangi tarihte bedava olacağı merak konusu olurken, beklenen haber geldi.  Doğal gaz müjdesinin netleşen detaylarına göre, konutlardaki tüketimde 20 Nisan 2023 tarihi sonrasında gelen ilk faturalarda vatandaşlar “sıfır” tutarını görecek.

BU TARİHTEN SONRA BAŞLIYOR

Peki bu nasıl olacak? Netlik kazanan doğal gazda indirim müjdesinin ayrıntılarına göre, 20 Nisan 2023 tarihinden sonra vatandaşlara gelecek faturalarda, ödenecek fatura tutarı kısmında “0” yazılı olacak. Bunun içinse, eğer belirtilen tarihten önce, 19 Nisan’da fatura düzenlendiyse, takip eden ayda vatandaş fatura ödemeyecek.

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

Eğer fatura kesim tarihi 20 Nisan tarihi ve sonrasında gerçekleştiyse, bu durumdaki aboneler için hiç fatura ödenmeyecek tarih Mayıs ayı olacak.

Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuna duyurulan indirim müjdesine göre ise, aylık bazda 25 bin metreküp doğal gaz, bir yıl süresince ücretsiz olarak kullanılacak. Ancak eğer bu miktar kullanılmazsa, kullanılmayan kısım bir sonraki aya aktarılmayacak. Eğer Mayıs ayında vatandaşın kullanımı 20 metreküp olursa, bu durumda kalan 5 metreküplük miktar bir sonraki ay kullanılamayacak.

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

MERKEZİ SİSTEM KULLANANLARDA İNDİRİM NASIL OLACAK?

Bu durumda, merkezi sistemle doğal gaz kullanan vatandaşların durumu ise şu şekilde olacak;

Eğer oturulan binada merkezi ısıtma varsa, ilk ay herhangi bir fatura kesilmeyecek.  Burada da yine 20 Nisan 2023 tarihi önemli. Bu tarihten sonra fatura düzenlendiyse, merkezi sistemle ısınan binaarda yaşayan vatandaşlar, ısınma amaçlı herhangi bir doğal gaz fatura ödemesi yapmayacak.  Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 25 metreküp  limitli uygulamada, faturalar site yönetimlerince buna göre düzenlenecek.

Maaş bağlandı ama bayrama parasız girdiler… İşte EYT’lilere maaş yatmamasının nedeni!

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…


Geri Dön