18 / 05 / 2024

Doğal gaza tavan fiyat tartışma konusu!

Doğal gaza tavan fiyat tartışma konusu!

27 AB üye devletinin enerji bakanları, Avrupa'nın enerji krizine karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Lüksemburg'da bir araya geldi.



Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı ve bir dönem Avrupa Birliği Başkanı olan Jozef Sikela konferansın sonunda bir açıklama gerçekleştirdi. Sikela'nın açıklamasında şu açıklamalar yer aldı:

"Gaza tavan fiyat uygulanması ve TTF'deki (Avrupa gaz piyasası) düzeltme mekanizmasını görüştük. Bu mekanizma hakkında oldukça farklı görüşlerimiz var."

Sikela, AB liderlerinin Avrupa Komisyonu'nu elektrik üretimi için gaz fiyatlarını sınırlamak da dahil olmak üzere daha fazla önlem almaya çağırdığını söyledi.

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 13,5 geriledi!

Jozef Sikela, Enerji Bakanı'nın paketin temel taşlarını belirlemek için "genel görüşmeler" yaptığını kaydetti.

Sikela, "Bakanlar, ortak gaz alımına odaklanmamız gerektiği konusunda anlaştılar" diyerek, üye devletlerin elektrik ve gaza dinamik üst sınırların getirilmesini geniş çapta desteklediğini de sözlerine ekledi.

Sikela, 24 Kasım'da Enerji Bakanlarını olağanüstü bir toplantıya çağırdı ve paketin kabulünü vurguladı.

Sikera, İspanya ve Portekiz'de tanıtılan elektrik üretimi için gaz fiyatını sınırlayan "İber Yarımadası modeline" atıfta bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön