15 / 05 / 2024

Doğal gazda fiyatların ne zaman düşeceği açıklandı! İşte çok merak edilen o tarih!

Doğal gazda fiyatların ne zaman düşeceği açıklandı! İşte çok merak edilen o tarih!

Geçtiğimiz sene başından bu yana dünya ekonomisini tarihte görülmemiş şekilde sarsan doğal gazdan bu kez de bir tahmin geldi. Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch, gaz fiyatlarındaki düşüş için tarih bildirdi.



DOĞAL GAZ FİYATLARI 2025 YILINDAN İTİBAREN NORMALE DÖNECEK!

Konuyla ilgili bir rapor hazırlayan ve başlığına da, ‘Avrupa’nın Gaz Krizinde En Kötüsü Geride Kaldı’ başlığı veren Fitch, gaz fiyatlarının ancak 2025 yılından itibaren normale döneceğini öngördü.

Doğal gazda fiyatların ne zaman düşeceği açıklandı! İşte çok merak edilen o tarih!

Doğal gazda fiyatların ancak 2025 senesinden itibaren, LNG ve enterkonnekte altyapısının oluşturulmasıyla sürdürülebilir şekilde normalleşeceğini iddia eden Fitch, Avrupa'nın LNG tedarikini artırması başta olmak üzere, ılıman hava koşulları ile talebi düşürmeye yönelik adımların, enerji krizinde en kötü senaryoyu önlediğini savundu.

Fitch Ratings'in raporunda “LNG ve enterkonnekte altyapısının sağlanması, Avrupa'nın uzun vadeli gaz tedariki için temel kriter olarak öne çıkıyor” ifadelerine yer verildi

TALEPTE DÜŞÜ YÜZDE 15’LERE ULAŞACAK

Geçtiğimiz sene tarihi rekorlar kıran gaz fiyatlarına bağlı olarak Avrupa Birliği'nin (AB) gaz talebinin yüzde 10 gerilerken, talep düşüşünün bu yıl da devam etmesi ve yüzde 15'e ulaşması beklenmekte.

Doğal gazdaki bu yüksek fiyat kaynaklı talep düşüşleri, ülkelere göre değişkenlik gösterse de, enerji krizinde Rus gazına bağımlılığın azaltılmasında temel alternatif kaynak olan LNG'nin önemini koruması, küresel LNG piyasasında tedarik sıkışıklığının devam etmesi beklenmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön