14 / 05 / 2024

Doğalgaz desteği 2023 detayları! 2023 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz desteği 2023 detayları! 2023 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı gündemde yer alan konuların başında geliyor. Doğalgaz desteğinden yararlanan vatandaşlar, Ocak ayı doğalgaz yardımının ne zaman yatacağını sorguluyor. İşte detaylar!



OCAK AYI DOĞALGAZ YARDIMI YATTI MI?

Asgari ücret, emekli ve memur zammından sonra gündeme gelen Ocak ayı Doğalgaz desteği ödemelerine dair net bir tarih henüz verilmedi. Ama doğalgaz yardımı ödemeleri sorgulama ekranı üzerinden aylıkların yatırılıp yatırılmayacağı kolay bir şekilde kontrol edilebilir.

DOĞALGAZ DESTEĞİ ARTIRILDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir önceki Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı açıklamada destek ödemlerinin artırıldığını söylemişti. Erdoğan, bu açıklamayı şu sözlerle ifade etmişti;

''Biz sosyal destekleri yalnızca yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği bir anlayış ile sistemi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin hane olacak şekilde yapmıştık."

''Yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz desteği içerisine aldık. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde artış sağladık. Kronik hastası, yaşam destek cihazı bulunan hanelere ise yüzde 5 ilave edilecektir. 3 milyar liralık doğalgaz desteği sağlamış olduk bu şekilde vatandaşlarımızı karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta kararlıyız.''

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvuruda bulunmak isteyenler 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresinden başvuruda bulunabilirler.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Doğalgaz Tüketim Desteği" programından hanelerin yararlanabilmesi için başvuru sahibinin;

  • Türk vatandaşı olması gerekir,
  • E-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe ya da beldede ikamet ediyor, yaşıyor olması gerekir,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması şeklinde belirlenen şartlar bulunmaktadır.

Trafik sigortası yaptıracaklar sistem değişti! Trafik sigortasında indirim fırsatını kaçırmayın!

Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Havalimanı metrosu durakları belli oldu mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön