16 / 05 / 2024

Doğalgaz desteği başvuruları bitti mi? Doğalgaz desteğine kimler başvurabilir?

Doğalgaz desteği başvuruları bitti mi? Doğalgaz desteğine kimler başvurabilir?

2022 yılı itibariyle dar gelirli vatandaşlara verilmeye başlanan doğal gaz faturası desteği, 2023 yılında da devam edecek. Peki doğal gaz desteğine kimler başvurabilir? Doğal gaz desteğine nasıl başvurulur?



Kiracılar doğalgaz desteği alabilir mi?

Doğal Gaz Tüketim Desteği programından daha fazla hanenin yararlanması için yeni düzenlemeler de yaptıklarını belirten Bakan Yanık, önceki dönemlerde doğal gaz ödemesi desteğinden yararlanamayan kiracıların yeni dönemde destek kapsamına alındığını bildirdi.

Bakan Yanık, Doğal Gaz Tüketim Desteği'ni ısıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediklerini ve tutarın yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişeceğini bildirdi.

Doğal gaz desteğinin hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceklerini aktaran Yanık, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını vererek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise doğal gaz destek miktarı kartlarına yansıtılacak." bilgisini verdi.

Doğalgaz desteği başvuruları bitti mi? Doğalgaz desteğine kimler başvurabilir?

Doğal gaz desteğinde kimlere ek ödeme yapılacak?

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını bildiren Yanık, Vatandaşların başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlenmesinin gerektiğini bildirdi.

Hastaların yaşadığı hanelere, belirlenen destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapılacak.

Memurlar için dikkat çeken talep! Büyük şehir farkı mı geliyor?

Hemşire maaşları ne kadar? 2022 Hemşire maaşları nasıl hesaplanır?

İstanbullular dikkat! 5 ay üstüne bir zam daha geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön