05 / 05 / 2024

Doğalgaz desteği nasıl alınır? Doğalgaz destekleri hesaplara yattı mı?

Doğalgaz desteği nasıl alınır? Doğalgaz destekleri hesaplara yattı mı?

Faturası yüksek gelen vatandaşların merak ettiği ve arattığı doğalgaz desteği başvurularında son durum ne? Doğalgaz desteği başvuruları hesaplara yattı mı? Doğalgaz desteği nasıl alınır? İşte merak edilen o sorularını yanıtları...



DOĞALGAZ DESTEĞİ KAÇ TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz desteği ile ilgili yaptığı açıklamada “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek” ifadelerini kullanmıştı.

DOĞALGAZ FATURA YARDIMI NASIL ALINIR?

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve aratılan doğalgaz faturası desteği almak için kişinin, ihtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet edilmesi ve doğalgaz aboneliğinin bulunması gerekiyor.

Doğalgaz desteği nasıl alınır? Doğalgaz destekleri hesaplara yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili olarak şunları dile getirmişti: “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.”

Doğalgaz yardımları hesaplara yattı mı? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön