10 / 05 / 2024

Doğalgaz indirimini bekleyenler müjde! Yüzde 90 indirim bu ay uygulanacak

Doğalgaz indirimini bekleyenler müjde! Yüzde 90 indirim bu ay uygulanacak

Siyasi partilerin seçim vaatleri içinde enerji ücretleri de yer alıyor. Bu bağlamda, Türkiye'de doğalgaz ücretlerine seçim öncesi yüzde 90 seviyesinde bir indirim yapıldı. Fakat henüz bu indirim faturalara yansımadı.



DÜŞEN DOĞALGAZ FİYATLARININ FATURAYA YANSIMAMA SEBEBİ

Fakat, Türkiye'de doğalgaz ücretlerine henüz yüzde 90 indirim yapılmadı ve bu düşüşler faturalara yansıtılmadı. Bu durum, iktidarın enerji ücretlerinde yükseliş olduğu durumlarda hemen zam yaparken, ücretlerin düşmesi durumunda ise zam yapmaktan kaçındığı yönündeki eleştirilere sebep oluyor.

Doğalgaz indirimini bekleyenler müjde! Yüzde 90 indirim bu ay uygulanacak

Doğal gaz ücretleri, ABD'deki depolama oranlarının yüksek olması sebebiyle düşüş yaşadı. Fakat Türkiye'deki durum bu şekilde değil. Türkiye'nin doğalgaz gereksiniminin büyük bir kısmı ithal ediliyor ve bu sebeple doğal gaz ücretlerindeki düşüşlerin Türkiye'ye yansıtılması için uluslararası piyasalarda ücretlerin düşmesi gerekiyor.

Muhalefet partileri, enerji ücretlerindeki düşüşün faturalara yansıtılması için hükümete çağrıda bulundu. Fakat, hükümet henüz bir açıklama yapmadı ve ne zaman indirim yapılacağına dair bir bilgi vermedi. Enerji ücretlerinde ki bu gerilemenin faturalara yansıtılması tüketiciler için önemli bir konu olduğu için, bu hususta hükümetin bir açıklama yapması ve adım atması bekleniyor.

Ziraat Bankası'ndan dev kampanya! Bu şartı yerine getiren herkes faydalanacak

Emekliler bu haber sizi havalara uçuracak! 7500 TL'den fazla maaş alanlar...

İlkokul, lise, üniversite öğrencileri bu habere hemen bakın! 8500 TL alacaksınız

Geri Dön