15 / 05 / 2024

Doğalgaz ücretsiz mi oldu? Doğalgaz kaç ay bedava? Doğalgaz ne kadar ücretsiz?

Doğalgaz ücretsiz mi oldu? Doğalgaz kaç ay bedava? Doğalgaz ne kadar ücretsiz?

Doğalgaz bedava mı oldu? Doğalgaz ne kadar ücretsiz oldu? soruları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte detaylar!



Karadeniz'de keşfedilen, bir süre önce Filyos'ta karaya çıkarılan doğalgazın devreye alınması töreni geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşti. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşma yaptı. Doğalgaza dair Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük müjdeyi verdi. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törende söylediklerinden öne çıkanlar;

DOĞAL GAZDA YÜZDE 75 İNDİRİM!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayimizi ihracat ile geliştirdik. Millet bahçeleri inşa ettik. Şehirlerimizdeki hayat kalitesini yükselttik. Filyos Deresi'ni bu liman ile birleştirdik ve burayı ülkenin en önemli doğal gaz merkezi haline dönüştürmüş bulunmaktayız. Kalkınmanın temel altyapısı olan enerjimi sağladık. 21 yılda bizim yaptığımız her yatırımlar insanımızın hayatını kolaylaştırmak adınaydı. Vatandaşımızı hayat pahalılığı konusunda tek başlarına bırakmadık. Bunun ile birlikte doğal gazda yüzde 75 indirimini devreye almış bulunmaktayız.

BEDAVA DOĞAL GAZ MÜJDESİ GELDİ!

1 yıl boyunca konutlardaki mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gaz ücretsiz bir şekilde kullanılacaktır. Bunlara ek olarak da önümüzdeki 1 ay boyunca konutlarımızda ısınma da içinde olacak şekilde tüm doğalgaz tüketiminden de ücret alınmayacak.

25 METREKÜP DOĞALGAZ NE KADAR?

Her konutta aylık bazda 25 metreküp doğalgaz giderinin devlet tarafından karşılanması düşünülüyor. Karadeniz gazının kullanılmaya başlanmasıyla da evlerdeki doğalgaz tüketimi de ucuzlamaya başlayacak. Mutfakta kullanılan tüketim miktarı ücretsiz olarak kullanılabilecek. Bunun da yaklaşık olarak 25 metreküpe denk gelmesi beklenmektedir.

31 Mart itibarı ile konut tüketicilerinde 1000 metreküp doğalgaz 4.080 TL olmuştu. Bu da 1 metreküp başına 4,08 TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Yani 25 metreküp indirim ile faturalarda 102 lira indirim olacağı hesaplaması yapılabilir. Ama bu ücretler kesinlik taşımamaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön