13 / 05 / 2024

Doğalgaza indirim mi gelecek? 2023 Karadeniz gazı ile doğalgaz faturalarına indirim yapılacak mı?

Doğalgaza indirim mi gelecek? 2023 Karadeniz gazı ile doğalgaz faturalarına indirim yapılacak mı?

Doğalgaz faturalarında indirim olacak mı, doğalgaz faturaları düşecek mi? sorusu vatandaşlar tarafından soruluyor. İşte detaylar!



BOTAŞ’A AKTARILACAK!

Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne borular ile birlikte Karadeniz'in 170 kilometresinden aktarılmakta olan doğal gaz, Filyos'ta işlendikten hemen sonra 36 kilometrelik BOTAŞ hattına aktarılacağı gün bekleniyor.

TPAO ve BOTAŞ boru hatları arasına kurulmakta olan Gaz Basıncı Düzenleme ve Ölçüm İstasyonu da (RMS) sonlandırılmakta olan, bu tesis doğal gaz işleme istasyonlarından ya da depolama istasyonlarından orta basınçta gelmekte olan doğal gazı ihtiyaç duyulan basınca düşürme, ısıtma ve faturalama ölçümü gerçekleştirilecek.

Doğal gaz kontrollü bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilecek. İstasyonda beklenilen basınca göre ayarlanmış olan gazdan sonra da şebekeye sunulacak.

DOĞALGAZ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Yerli doğalgazın şebekeye verilmesi ile beraber Türkiye kendi doğalgaz kaynağına sahip olacağı gibi 20 Nisan’da da Cumhurbaşkanı’nda vatandaşa verilecek olan yeni müjdeleri tek tek duyuracak.

Bu haberinin müjdesini "İki bayramı bir arada yaşayacağız" sözleri ile duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, üstünde çalışan 4 formülden vatandaşın işine en yarayacak olanları kamuoyuna açıklayacağı düşünülmektedir.

Yapılan ilk çalışmada tüm abonelere bir defaya mahsus olacak şekilde 100'er metreküp doğalgaz yani 607 TL hediye edilmesi öngörülürken, ikinci formülde de konutlarda doğalgaza yüzde 15 gibi bir indirim üzerinde çalışıldığını dile getirdi.

Bir başka formül de yılsonuna değin 8 ay süresince her ay mutfak ve banyo kullanım ihtiyacı olan 25 metreküpün yani 152 TL’nin vatandaşa ücretsiz verilmesi olmaktadır. Bu formüle bakılarak, vatandaşa destek bin 216 TL verilmesi. Bir diğer formül ise nisan ayı doğal gaz faturası ne gelirse gelsin fatura ücreti alınmaması olacak. Formüller üstünde çalışmaların devam ettiği, arife günü Başkan Erdoğan'ın vatandaşın menfaatine en fazla yarayacak formül ya da formülleri açıklayacağı ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön