06 / 05 / 2024

Doğalgaza yeni zam! Konutta yüzde 98, sanayide yüzde 552! 

Doğalgaza yeni zam! Konutta yüzde 98, sanayide yüzde 552! 

BOTAŞ tarafından yapılan son zam ile sanayiye sağlanan doğalgazda senelik fiyat yükselişi yüzde 552’ye; konutta ise yüzde 98'e ulaştı.



Pazarlarımızı kaybetmek üzereyiz

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erdem Çenesiz, son zamların ardından Türkiye'de sanayide kullanılan gazın metreküpünün bazı AB ülkelerine kıyasla daha da pahalılandığına dikkat çekti. Çenesiz, ihracat pazarlarını kaybetme riski olduğuna dikkat çekti ve İtalya'da ile İspanya'da sanayide kullanılan gazın metreküp fiyatının 0.5 Euro olduğunu, bizde ise son zamla beraber bu fiyatın geçildiğini vurguladı. 

Doğalgaza yeni zam! Konutta yüzde 98, sanayide yüzde 552! 

‘İnanılmaz bir zam şoku yaşadık'

Sözcü'de yer alan habere göre; Enerji zamlarının ardından sanayiciler oldukça zor duruma düştü. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, konuyla ilgili açıklamasında zor günler geçirdiklerinin altının çizerek sanayicilerinin sorunlarının büyük olduğunu dile getirdi. Keçeci, zamların daha zamana yayılıp yapılmasının gerekli olduğunu ve KDV indirimi istediklerini belirtti. 

Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatı yüzde 344, mazot ise yüzde 249 zamlandı! İşte kalem kalem o fiyat artışları...

Dolar kurunda son durum! Dolar bugün kaç lira?

Emekliler dikkat! Bayram ikramiyeleri belli oldu mu? Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön