28 / 04 / 2024

Doğuş Holding, sosyeteyi Türkiye’nin müdavimi yapacak!

Doğuş Holding, sosyeteyi Türkiye’nin müdavimi yapacak!

Doğuş Holding, Capri Palace’ın müdavimi 700 süper zengini de Türkiye’ye tatile getirecek...



İtalyan sosyete adası Capri’nin en lüks otelini alan Doğuş Holding, ortağı olan lüks turizmci Tonino Cacace ile hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyüyecek. Doğuş, en ucuz odası 500 euro olan Capri Palace’ın müdavimi 700 süper zengini de Türkiye’ye tatile getirecek


Son dönemde yeme-içme ve turizm alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Doğuş Grubu, dünya jet sosyetesini Türkiye’ye tatile getirmek için kolları sıvadı. Geçtiğimiz hafta İtalya’nın sosyete adası Capri’nin en lüks oteli Capri Palace’ın çoğunluk hissesini alan Doğuş Holding, otelin müdavimi olan 700 sosyeteye Türkiye’de tatil yaptıracak.


Doğuş Holding, 9 bankanın katılımıyla 3 yıl vadeli 160 milyon dolar ve 75 milyon euro tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı. Törende soruları yanıtlayan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, gelecek döneme ilişkin turizm planlarını anlattı. Şahenk, grup olarak artık kaliteli, lüks, özel uçağı ile teknesiyle çok özel lüks turizm segmentine yönelik çalışacaklarını belirterek Marmaris’teki D Hotel’in bu stratejinin ilk adımı olduğunu söyledi.


Türkiye’deki lüks turizmin çok yeni bir hareket olduğunu anlatan Şahenk şöyle konuştu:


“Bunu yapmanın iki yolu var. Ya bu tecrübeyi yabancı bir grupla paylaşmak, ya da kendinizin yönetmesi... Biz kendimiz yönetmeyi ve kendimiz hissettiğimiz şekilde ev sahipliği yapmaya karar verdik. Bu anlamda Capri Palace, Capri Adası’ndaki en önemli otellerden biri. 700’e yakın müşterinin her zaman geldiği bir yer. Bir ortaklık girişiminde bulunduk. Otelin yüzde 51’ini satın aldık. Yüzde 49’u halen Cacace Ailesi’ne ait. Bu otel Türkiye’ye getireceğimiz müşterilerimiz için de bir eğitim merkezimiz olacak. Hem Türkiye’de hem de farklı ülkelerde Cacace Ailesi ile yatırımlarımız olacak. Bu daimi müşterileri Türkiye’ye de alıştıracağız.”


9 bankadan 450 milyon lira


Doğuş Holding, genel yatırım ihtiyaçları ve grup şirketlerinin ticari finansman faaliyetleri için 3 yıl vadeli 160 milyon dolar ve 75 milyon euro (toplam 450 milyon lira) tutarında sendikasyon kredisi aldı. Kredi anlaşması 9 bankanın yetkilileri ve Doğuş Holding yöneticilerinin katılımıyla imzalandı.


Özellikle uluslararası piyasalarda bankaların birbirlerine kredi vermekte çekimser oldukları ve fonlama tarafında çok dikkatli davrandıkları bir dönemden geçildiğini aktaran Ferit Şahenk, bu durumun aldıkları kredinin önemini daha da artırdığını ifade ederek, ‘’Böylesi bir küresel konjonktürde, ciddi bir tutarda ve son derece seçkin bankaların geniş katılımı ile gerçekleştirilen başarılı kredi işlemi, Doğuş’a ve ülkemiz ekonomisine olan güveni ortaya koyuyor’’ dedi.


Finans dışında büyüyecek


Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, bundan sonra da Türkiye’nin geleceğine güvenerek değer yaratan yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Doğuş Grubu aktifleri içinde finansın payının yüzde 75 olduğunu anlatan Akhan, önümüzdeki dönemde finansın payının düşeceğini belirtti. Akhan, marinalar, enerji, eğlence, yeme-içme sektörlerinde büyümeye devam edeceklerini vurguladı.


Doğuş Holding, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Boğaz köprüleri, otoyollar ve bunların üzerindeki hizmet tesislerinin özelleştirilmesi için açılan ihaleye Autostrade Per I’Italia S.P.A.- Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. ve Akfen Holding A.Ş. ile oluşturduğu Ortak Girişim Grubu ile başvurdu. Hüsnü Akhan, projenin finansmanı için 3 yatırım bankasına yetki verdiklerini de sözlerine ekledi.


‘Volkswagen gelmezse hata olur’


Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, yıllardır beklenen Volkswagen yatırımıyla ilgili net konuştu. Türkiye’nin geldiği önemli konumda artık Volkswagen için Türkiye’de yatırım yapmamanın bir rüyanın dışında bir hata olduğunu vurgulayan Şahenk, ‘’Son dönemde Volkswagen ile Porsche Grubu’nda değişiklikler oldu. Biz bunun 2 senedir olacağını düşünüyorduk. Şimdi Volkswagen ile Porsche Grubu çok daha özel bir şekilde yönetilmeye başlandı. Bu konuda atılacak bir adım olursa inşallah Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar Bey bu havadisi size verecektir diye düşünüyorum’’ dedi.


Vatan


Geri Dön