29 / 04 / 2024

Dolar 17 liranın üzerine çıkmaya çalıştı!

Dolar 17 liranın üzerine çıkmaya çalıştı!

Dolar bir süredir 17 seviyesini zorluyor. Euroya, dolar karşısında ezilmeye devam ediyor. Dolar endeksi 106 seviyesinin üzerine çıkarken, dolar tekrardan 17 seviyelerini gördü. Peki dolar ve euroda son durum ne?



DOLAR VE EURODA SON DURUM NE?

Rusya'dan doğal gaz tedarikinde yaşanan sıkıntıların, yüksek enerji fiyatlarının ve Ukrayna'da devam eden savaşın Euro bölgesinde ekonomisini resesyona uğratacağı endişeleri yatırımcıları eurodan güvenli liman olarak tanımladıkları ABD doları ve İsviçre frangına çeviriyor.

Norveçli petrol şirketi Equinor bugün başlayan işçi grevinin, petrol ve doğalgaz üretimini günlük 89,000 varil düşüreceğini umduğunu duyurmuştu. Norveç petrol ve gaz sektöründe işçi sendikası ile işveren arasındaki görüşmelerden sonuç alınamaması grevi kızıştırdı. İşveren temsilcisi Norveç Petrol ve Gaz Birliği yaptığı açıklamada, grevin sürmesi halinde cumartesi günü Norveç'in doğal gaz ihracatının yüzde 56 azalacağını söyledi.

Euro, ABD doları karşısında 2002 yılı Aralık ayından bu yana ilk kez 1,02804 seviyesine yükseldi. Saat 14:00 gösterirken 1,0295 seviyesinde yer aldı. ABD doları karşısında yıl başından bu yana değer kaybı yüzde 13,05 olarak yaşanırken, geçen yılın aynı dönemine göre kayıp yüzde 9,33'e çıkmıştı.

Euro, İsviçre frangı ile karşılaştırıldığında İsviçre MB'nin Euro-İsviçre Frangı paritesini 1'de durduğu 2015 yılında bu yana ilk kez 0,9925'e kadar geriledi. Euro, İsviçre frangı karşısında yılbaşından bu yana yüzde 9,03, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,24 değer kaybetti.

DOLAR TEKRARDAN 17 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI

Diğer yandan dolar kuru yüzde 1 yükselişle 106 seviyesinin üzerine çıktı. Dolar yeniden 17 liraya çıktı. İki hafta önce 17.5425 ile 20 Aralık'tan bu yana yeni zirveyi gören dolar/TL, geçen hafta BDDK kararı ile 16.03'e kadar gerilemişti. Kur, yeniden Haziran'ın ilk haftasında hareketlenirken, bugün 17 liranın üzerine çıktı.

Elektrikli araçlarda ÖTV düşürüldü mü? Elektrikli araçların fiyatı mı düşürüldü?

Seyyanen zam ne demek? Seyyanen zam nedir? Seyyanen zam kimlere yapılır?

Euro Dolar karşısında kan kaybediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön