29 / 04 / 2024

Faiz kararı sonrası piyasalar çalkalandı! Dolar 24 liranın üzerine fırladı!

Faiz kararı sonrası piyasalar çalkalandı! Dolar 24 liranın üzerine fırladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın faiz kararından sonra piyasalar ilk tepkisini verdi. Altın, dolar euro rekorlarını tazeledi. İşte piyasalarda son dakika gelişmeleri...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin altında gelen faiz kararından sonra yurt içi piyasalar uçuşa geçti. 

Borsa İstanbul'da yükseliş, yüzde 2'nin üzerini görürken, bankacılık endeksi negatif ayrıştı. Dolar/TL, 24 liraya fırladı.

 Faiz kararı sonrası piyasalar çalkalandı! Dolar 24 liranın üzerine fırladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleşen ilk toplantıda 650 baz puan faiz artırımı kararı verildi.

Banka böylelikle politika faizini yüzde 8,50 seviyesinden yüzde 15 seviyesine çıkardı. TCMB, 2021 Mart ayından bu yana ilk artışını gerçekleşmiş oldu. İşte piyasalarda gerçekleşen son gelişmeler..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön