01 / 07 / 2024

Dolar 30 lirayı bulacak! Ünlü ekonomist Tuna Kaya açıkladı! Türk Lirası ateşe atıldı

Dolar 30 lirayı bulacak! Ünlü ekonomist Tuna Kaya açıkladı! Türk Lirası ateşe atıldı

Doların Türk Lirası karşısındaki akıbeti son derece panik yaratırken, bir dolar öngörüsü de ünlü ekonomist Tuna Kaya’dan geldi. Kaya, doların 30 liraları bulacağını söylerken, önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…



“DOLAR 30 LİRA OLACAK”

Kaya, iddialı bir şekilde doların 30 lira olacağını söyleyip tarih de verdi:

“Türkiye'ye ciddi anlamda döviz girmesi lazım. Dolar kuru merpen şeklinde yukarı şekilde devam ediyor. 17 lira bandını kırdı, şu an 18 liraya geçti. 18 lira bandı aşılırsa 19 lira sonra 20 lira ve daha sonra 22 liraya kadar gidecek. Eylüle kadar bu böyle devam edecek. Kurun 30 lira seviyesine gideceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Eylül'den sonra bir kur şoku olabilir. 19 lira seviyesinin üzerine çıkması durumunda 24 lira seviyelerine ulaşabilir. Dolar kuru mor banda girdi. Yukarı yönlü yani 27 lira seviyeler görülebilir. Kur şokuyla 30 – 31 liralı seviyeler bekleniyor. Mevcut ödemeler, cari açık gibi olaylar, kuru yukarı taşıyacak ana maddeler arasında."

 Dolar 30 lirayı bulacak! Ünlü ekonomist Tuna Kaya açıkladı! Türk Lirası ateşe atıldı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.59'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,02 Türk Lirası, euro 18,53 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

Gram altın 1600 lira olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş tarih verdi! Bunu okumadan altın almayın

EYT’de hiçbir formül doğru değil! Çalışma Bakanı Vedat Bilgin açıkladı! EYT’nin çözümleri ne zaman açıklanacak?

Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! O bölgede faturalar ödenemiyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön