27 / 04 / 2024

Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! O bölgede faturalar ödenemiyor

Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! O bölgede faturalar ödenemiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleşen MKYK Toplantısında son zamanlarda üreticileri sıkıntılar yaşatan elektrik kesintileriyle ile ilgili talimatlarda bulundu. İşte detaylar…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı ile AK Parti MKYK geçtiğimiz gün toplandı. Toplantının en önemli gündem konularından biri de tüm dünyada önemli bir soruna dönüşen gıda güvenliği ve Türkiye'nin tarım politikaları oldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise yeni tarım politikaları aynı zamanda üretici kişiye dönük adımlar ile ilgili kapsamlı bilgi verdi.

Sabah’ın haberine göre ise; MKYK ve AK Parti'nin tepe kadrosunda gündem olan konulara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatların detayları şu şekilde:

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM BULUNACAK

Gerçekleşen toplantıda, Şanlıurfa'da belli bir süredir devam eden elektrik kesintileri de gündeme getirildi. Bazı milletvekilleri ise, "Sürekli sahada bu konuda sıkıntılar yaşıyoruz. Üretici kesintiler sebep ile zor durumda. Elektrik dağıtım şirketinin yönetimi ile ilgili bir sorun yok fakat altta çalışan işçilerden kaynaklı bir sorun olabilir. Bunlar hasadı da etkilemekte" ifadelerini kullandılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bahsi geçen bu konuların üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i de toplantıya çağırdı. Dönmez, "Bahsi geçen bölgede kayıp kaçak % 40, tahsilat oranı ise % 5 civarında. Elektrik borçları ödenmediği için bölgede hakim olan şirket sıkıntıya giriyor ve kesintiler oluyor" açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Bu konuyu araştırıp çözüme kavuşturun. Vatandaş mağdur edilmesin” şeklinde talimat verdi.

Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! O bölgede faturalar ödenemiyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön