27 / 04 / 2024

Emekli aylığı 7500 TL üstünde olanlar dikkat! Yüzünüzü güldürecek haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Emekli aylığı 7500 TL üstünde olanlar dikkat! Yüzünüzü güldürecek haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen Genel toplantısına yaptığı konuşma ile gündeme geldi. 7.500 TL üstünde emekli aylığı alanların yüzleri gülmeye başladı. Emekli vatandaşlar, detaylarla ilgili bilgi sahibi olmak için haberimize bakın.



Emeklilik Planlaması Nedir?

Emeklilik planlaması , bir kişinin emeklilik sonrası tüm yaşam masraflarını karşılamasına yardımcı olacak kişisel ve finansal yaşam yol haritasını elde ettiği bir süreçtir. Emeklilik için ana hatlar, ek bir gelir kaynağı sağlar ve yaşam özlemlerini, tıbbi acil durumları yönetmeye ve finansal olarak kendi kendine yeterli olmaya yardımcı olur. Ayrıca, emeklilik planlamasının önemini anlamak ve erken aşamalardan itibaren emekliliğiniz için 
düzenlemeler yapmaya başlamak en iyisidir .

Emeklilik hesapları, çalışmayı bıraktığınızda size gelir sağlamayı amaçlar ve son derece değerli bir varlıktır. Bir emeklilik planı olmadan, Sosyal Güvenlik'in size yeterli gelir sağlaması pek olası olmadığından, "geleneksel" emeklilik yaşını geçtikten sonra çalışmaya devam etmekten başka seçeneğiniz olmayacak.

Emeklilik Planlaması Neden Önemli?

Artık emeklilik planlamasının anlamını anladığınıza göre, güvenli emeklilik planlaması yapmanın finansal olarak güvende kalmak için çok önemli olduğunu anlamış olmalısınız. Yapılandırılmış bir emeklilik yıllık planı, fazlalıklar, eksiklikler ve acil durumlar gibi çeşitli faktörlerin  üstesinden gelmeniz için sizi donatır

<#resim2

Ek olarak, emeklilik hesapları, parayı çekene kadar katkıda bulunduğunuz fonlar üzerinden gelir vergisi ödemenizi ertelemenizi sağlayarak değerli vergi tasarrufları sunar. Bu nedenle, katkıda bulunulan fonlar, katkı yılları boyunca vergiye tabi gelirden hariç tutulur .

Pek çok insan yanlışlıkla planın kendisinin yatırım olduğunu düşünür, ancak gerçekte bu, para piyasası fonları, hisse senetleri ve tahviller gibi çeşitli yatırım türlerini içeren bir "sepettir". Her yatırım türü, değişen düzeylerde hem risk hem de ödül sunar. Planın değeri, kısmen çeşitli yatırımların ne kadar iyi veya kötü performans gösterdiğine bağlıdır. Bir emeklilik hesabına katılmak, nispeten güvenli ve nakit açısından olumlu bir şekilde para yatırmak için bir araçtır.

Emekli aylığı 7500 TL üstünde olanlar dikkat! Yüzünüzü güldürecek haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi


Geri Dön