01 / 05 / 2024

Dolar 6 TL olacak... Merkez Bankası 2 gün sonra faiz arttıracak! Necmettin Batırel'den şok iddia!

Dolar 6 TL olacak... Merkez Bankası 2 gün sonra faiz arttıracak! Necmettin Batırel'den şok iddia!

Geçtiğimiz günlerde dolar 6 TL olacak iddiasından sonra çok konuşulan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel'den dolara ilişkin yeni açıklama geldi. Batırel" Merkez Bankası'nın beklentinin aksine bir hareket yapacağını söyledi.



Dünya piyasasında hızlı bir tırmanış yakalayan dolar Türkiye'de de yükselişine devam ediyor. Son olarak "dolar 6 lira da olur" açıklamasıyla gündemden uzun süre düşmeyen Türkiye gazetesinin yazarlarından Necmettin Batırel, bugün kaleme aldığı yazısında Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına ilişkin olarak "Beklentinin aksine 2 puanlık bir faiz artışına gidilebilir" açıklamasında bulundu.

Dolar 6 TL olacak... Merkez Bankası 2 gün sonra faiz arttıracak! Necmettin Batırel den şok iddia!

Merkez Bankası'nın perşembe günü faiz kararına yönelik açıklama yapılması bekleniyor.

Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel bugün kaleme aldığı köşe yazısında faiz kararına ilişkin olarak, "Beklentinin aksine 2 puanlık bir faiz artışına gidilebilir. Böylece hem bankaların kazançları sınırlanır, hem de Türk lirasındaki kazanımlar büyür, enflasyonla mücadelede önemli bir adım atılmış olur" ifadesini kullandı.

"Merkez Bankasının faizi yükseltmesi ticari kredi faizlerinin artmasına yol açmaz" diyen belirten Batırel "Tam aksine piyasada bankanın gerektiğinde böyle bir karar alabileceği beklentisi oluşturacağı için çok olumlu algılanır" ifadelerini yazdı.

Peki Batırel dolar 6 TL olacak iddiasında bulunduğu yazısında neler yazmıştı? İşte Batırel'in gündeme bomba gibi düşen o yazısı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön