18 / 05 / 2024

Dolar 8 gün sonra bu kadar olacak! Analistler teker teker açıkladı! Herkes bu tahmine kilitlendi!

Dolar 8 gün sonra bu kadar olacak! Analistler teker teker açıkladı! Herkes bu tahmine kilitlendi!

Son dönemde, doların Türk Lirası karşısında hızlı bir yükseliş trendi gösterdiği gözlenirken, ekonomistler arasında geleceğe yönelik tahminlerin yoğunlaştığı bir döneme girildi. Bazı uzmanlar, doların kısa bir süre içinde 30 TL'nin üzerine çıkabileceği konusunda uyarılarda bulunurken, şimdi ise dola



Uzman ekonomistlerin birçoğu, doların 30 TL'yi aşabileceği tahmininde bulunurken, bazıları ise dolar kurunun kontrollü bir şekilde devam edeceğini vurguladı. CHP Ekonomi Masası Üyesi Özgür Karabat, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Merkez Bankası'nın net döviz rezervinin ekside olduğunu ve doların kısa sürede 30 TL'yi geçebileceğine işaret etti.

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir ise dolar kurunun kontrollü bir şekilde seyredeceğini ifade ederek, 24 TL seviyesinde tutulacağını ve bir süre boyunca artış olmayacağını belirtti. Özdemir'e göre, doların 24 Haziran'da 24 TL seviyesine ulaşması bekleniyor ve bu seviyede kalacak.

 Dolar 8 gün sonra bu kadar olacak! Analistler teker teker açıkladı! Herkes bu tahmine kilitlendi!

Merkez Bankası verilerine göre, bu ay faiz oranları yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltildi. Deutsche Bank ise Haziran ayında faiz oranlarının tek seferde veya iki ay içinde iki kez artırılacağını duyurdu. Dolar/TL kuru, 23,67 seviyelerinde yer alırken, Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararının dolar kurundaki etkileri ise merak konusu oldu.

Dolar kurundaki gelişmeler ve ekonomideki belirsizlikler, piyasaların yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Merkez Bankası'nın alacağı önlemler ve açıklamalar, dolar kurunun geleceği üzerinde etkili olacak gibi görünüyor.            

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları uçtu! Büyükbaş hisse fiyatlarında yüzde 161 artış!
Asgari ücretlinin bilgisayar hayali: MacBook Air'ı almak için kaç ay çalışmak gerekiyor?
Reuters ekonomistlerinden faiz tahmini!
Halkbank'tan yeni kampanya! 30 Haziran'a kadar hemen başvurun!

Geri Dön