06 / 05 / 2024

Dolar 9 lira olacak iddiasına İslam Memiş'ten yanıt: Yıl sonuna hazırlıklı olun!

Dolar 9 lira olacak iddiasına İslam Memiş'ten yanıt: Yıl sonuna hazırlıklı olun!

Dolar kurunun seyri vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Peki dolar 9 TL mi olacak, dolar düşecek mi? İşte İslam Memiş'ten çarpıcı açıklamalar...



Dolar 9 lira olacak iddiasına İslam Memiş ten yanıt: Yıl sonuna hazırlıklı olun!

Youtube kanalından gündeme ilişkin açıklamalar yapan Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını belirerek, " "Piyasalar şok oldu. Ciddi bir ralli vardı veri öncesi, dolar endeksi geriliyordur, borsada coşku vardı derken bir anda her şey tersine döndü" dedi.

FED'in faiz arttırımına devam edeceğini belirten Memiş, "Sert satışlar gördük. Borsalarda bütün dünyada sert düşüşler gördük. Enflasyon baskısı tekrar hissedildi. Altın ons 1728 dolar seviyesi, 22 bin dolar Bitcoin, dolar Türk Lirası'nın geniş bant derken yine 12 lira seviyesine kadar yükselen gümüş gram, altının gramı 1030 liralı seviyeleri gördü. Fed faiz artırımlarına devam edecek. Dolar endeksi yükseldi ama fiyatların nereye gideceği bilinmiyor." ifadeleri ile piyasaların şok olduğunu belirtti.

YILIN SON ÇEYREĞİNDE DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Memiş, "Dolar TL kurunu 18.24 TL'den gösteriyorlar ama gerçek fiyatlaması 18.38-18.40. Şu anda dolar alacak yatırımcı 18.40 TL'den dolar alıyor. Yine yüksek kalmaya devam ediyor. Yılın son çeyreğiyle alakalı beklentimizde problem yok. Dolar tarafında bir dedikodu var. Manasız, saçma... Tabii ki olabilir ama mantığının da olması lazım. Doları 9 TL yapacaklar diye bir algı, dedikodu tartışıyorlar. Böyle bir şey olacağını zerre kadar tahmin eden biri değilim. Koşullar değişirse zaten uyarım olur ama bugünkü ekonomik koşullarda, 9 TL olacak falan bana mantıklı gelmediği için böyle beklenti içinde değilim.

Hükümet tarafından müdahale olacakmış, dolar 9 TL olacakmış falan. Fed, faiz artırımına devam ediyor. İki, Avrupa tarafında ciddi enerji krizi var, bunun yansımaları olacak. Euro başlıbaşına doları yükseltiyor. FED'in politikaları yükseltiyor. İki etken bile düşmeyeceğini bize gösteriyor. Diğer faktör de içsel problemler. 9 TL olasılığından bahsedemem. İslam Memiş doların çökeceğini söylüyor başlıkları görüyorum. Benim ağzımdan çıkmayan bir şeye inanmayın. ben yıl sonunda 20-21 TL seviyesinde bir rakam bekliyorum. Ona göre kararınızı verin. Herhangi bir gelişme olursa çıkarız burada güncelleme yaparız" diye konuştu.

2023 yılının asgari ücretini ve emekli maaşını duyurdu! Milyonlarca insanı ilgilendiriyor

Rekor üstüne rekor kıran altın neden çakıldı? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön