18 / 05 / 2024

Dolar durmayacak! 2 dev banka resmen açıkladı!  

Dolar durmayacak! 2 dev banka resmen açıkladı!  

Dolar küresel piyasalarda güç kazanmayı sürdürürken altın fiyatları son sürecin en kötü performanslarından birini sergiliyor. Peki dolar yükselecek mi? Altın yatırımı mı daha mantıklı, dolar yatırımı mı? İşte ayrıntılar...



Canadian Imperial Bank of Commerce, dolardaki yükselişin süreceği tahmininde bulunurken, Brown Brothers Harriman küresel çapta yaşanan çalkantının ABD doları lehine olduğuna vurgu yaptı. Citi Stratejistleri Jamie Fahy ve Adam Pickett dün paylaştıkları bir notta "Saklanacak tek yer dolar. Enflasyonu düşürme çabaları 'derin resesyona'a yol açabilir, bu da Fed politikası değişmeden kurumsal kârlılıklarda ve hisse senetlerinde düşüşün süreceği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. 

Dolar durmayacak! 2 dev banka resmen açıkladı!  

Mynet'in aktardığına göre; ABD dolarının önde gelen on para birimine karşı performansını ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu sene yüzde 11'den fazla arttı ve Bloomberg'in verileri tutmaya başladığı 2004'ten beri en iyi yıllık performansına imza attı 

Dolardaki artış bu hafta da döviz piyasalarında tahribata neden olurken, ABD'de salı günü açıklanan ve tahminlerin üzerinde gerçekleşen enflasyon verisi Fed'den yüksek montanlı faiz artış beklentilerinin güçlenmesine neden oldu. Bu da dolara destek sağladı.

Dolar durmayacak! 2 dev banka resmen açıkladı!  

Japon Yeni, dolar karşısında 24  senenin en düşük seviyesindeki seyrini sürdürürken Çin yuanı dolar karşısında geriledi, dolar/yuan paritesi 7 seviyesini aştı. Kanada para birimi de dolara karşı yaklaşık 2 yılın en düşük seviyesini gördü. 

Stratejistler bu artışın henüz sonuna gelinmediğine dikkat çekti. New York'taki Brown Brothers Harriman'da Döviz Stratejisti olan Win Thin Fed'in sıkılaşma riskinin doları kısa vadede destekleyeceğine vurgu yaparak, "Dolardaki düzeltme döneminde de belirttiğimiz gibi temel göstergelerde bir değişiklik olmadı, küresel çalkantı doların ve ABD varlıklarının lehine görünüyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Dolar durmayacak! 2 dev banka resmen açıkladı!  

Toronto'daki CIBC'de Stratejist olan Bipan Rai reel politika faizinin hala negatif ve finansal koşulların çok gevşek olduğuna vurgu yaptı. Uzman, piyasalarda bunun bir kısmının fiyatlandığına fakat terminal faizin nereye ulaşacağı konusundaki soru işaretlerinin dolara destek olacağını dile getirdi. 

Citi stratejistleri de halihazırda 20 senenin zirvesinde seyreden dolar endeksinin gelecek 3 ayda yüzde 2'lik artış daha kaydedebileceği öngörüsünü de gündeme getirdi. 

Rekor üstüne rekor kıran altın neden çakıldı? 

Dolar 9 TL olacak... Herkes şok oldu, analistlerden peş peşe açıklamalar geliyor! İşte engerçek bilgi

Kolay parayla vedalaşmak metallerin canını yakıyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön