28 / 04 / 2024

Dolar, euro ve sterlinde sert hareket! İşte son dakika döviz fiyatları...

Dolar, euro ve sterlinde sert hareket! İşte son dakika döviz fiyatları...

Dolar, euro, sterlinin TL karşısındaki değerini öğrenmek isteyenler arama motorlarında 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü döviz fiyatlarını araştırıyor. İşte son dakika dolar, euro ve sterlin fiyatları...



Yatırımcılar ve vatandaşların yurt içi ve yurt dışı piyasaya hakim olmak için yakından takip ettiği dolar, euro ve sterlin kurundaki son ve güncel veriler araştırılıyor. Ekonomik ve finansal kararlar üzerinde önemli etkilere sahip olan dövizin Türkiye’deki değerini öğrenmek isteyen yatırımcılar ve vatandaşlar arama motorlarında dolar, euro ve sterlinin anlık durumunu sorguluyor.

 Dolar, euro ve sterlinde sert hareket! İşte son dakika döviz fiyatları...

SON DAKİKA DOLAR, EURO VE STERLİN FİYATLARI

  • ABD Doları: 27,0549 (Alış) - 27,0631 (Satış)

  • EURO: 29,5154 (Alış) - 29,5335 (Satış)

  • STERLİN: 34,5060 (Alış) - 34,5370 (Satış)

DÖVİZ KURLARI DALGALI SEYREDİYOR

ABD ve Çin gibi dünyanın en büyük iki ekonomisinin, Pasifik Okyanusu'nun iki yakasında yer alması sebebiyle mali belirsizlikler, döviz kurlarının dalgalı seyretmesine sebep oluyor.

ABD'de kamuoyuyla paylaşılan verilere göre enflasyonla mücadele doğrultusunda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışı yapabileceği spekülasyonları dolaşırken, Çin'de deflasyon süreci ve büyük gayrimenkul oyuncularının temerrüde düşme riski, risk algısını ortaya çıkarıyor.

 Dolar, euro ve sterlinde sert hareket! İşte son dakika döviz fiyatları...

Önceki hafta perşembe ve cuma günlerinde kamuoyuyla paylaşılan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri, enflasyonla mücadelenin halen sürebileceğine işaret etti. Bunun yanı sıra, ülkede yapılan tahvil ihraçlarının fiyatlamaları da yakından takip edildi.

Perşembe günkü tahvil ihraçlarında Amerika’nın 30 yıllık tahvil faizleri ortalama yüzde 4,19 oldu. Fakat enflasyon verilerinin ardından bu faiz oranı yüzde 4,26 seviyesine çıktı.

Uzmanlar, tahvil piyasalarındaki satış baskısının Fed'in 2023 sonuna kadar bir faiz artışı ihtimalini yükselttiğini ifade ediyor ve bu da risk algısını yükseltiyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, eylüldeki toplantıda politika faizinin yüzde 90 oranında sabit bırakılmasının tahmin edildiği belirtiliyor. Fakat kasım ayındaki toplantıda 25 baz puanlık bir faiz artışının yüzde 40 ihtimal kapsamında olduğu aktarılıyor.

Uzmanlar, bu endişelerin dolar endeksini 7 Temmuz tarihinden bugüne kadar en yüksek olan 103 seviyesine taşıdığını ve dolar endeksindeki hareketliliğin emtia fiyatlarına da yansıdığını belirtiyor.

Faturası kabarık gelenlere müjde! Faturalar bu yolla dibe vuracak!

A101’e iğneden ipliğe indirim geldi!  Simfer midi fırın 899 TL’ye, 6’lı güveç seti 59,90 TL’ye düştü!

Lig başladı, taraftarlara yılın müjdesi geldi! Ay sonuna kadar bu parayı alabilirsiniz! Hemen bakın!


Geri Dön