06 / 05 / 2024

Dövizi olanlar dikkat! İşte dolar, euro ve sterlinde son gelişmeler!

Dövizi olanlar dikkat! İşte dolar, euro ve sterlinde son gelişmeler!

Doların güne yatay seyirle başlamasından sonra insanlar güncel dolar kurunu araştırdı. Türkiye'nin gündeminde yer alan dolar, euro ve sterlin fiyatı merak ediliyor. Vatandaşlar dövizin anlık durumunu arama motorlarında araştırıyor. İşte dolar, euro ve sterlin de son durum...



2 Temmuz’da düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, dün önceki kapanışın hemen altında 26,9610'dan kapattı. Vatandaşlar ve yatırımcılar her gün dolar fiyatlarını kontrol ediyor. Peki, dolar, euro ve sterlin fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasından sonra 26,9609 seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksi yüzde 0,2 artış ile beraber 102,8 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi yüzde 0,2 düşüşle birlikte 1,0949 seviyesinde hareket ediyor. Global piyasalar, ABD Merkez Bankası (FED) sıkı para politikasını daha uzun süre devam edileceği endişeleriyle negatif seyrediyor.

 Dövizi olanlar dikkat! İşte dolar, euro ve sterlinde son gelişmeler!

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Öte yandani euro/TL 29,5844'ten, sterlin/TL ise 34,4013'ten satılıyor. Dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,2 artış ile beraber 102,8 seviyesinde yer alırken, euro/dolar paritesi ise 1,0949 seviyesinde seyrediyor.

YUMUŞAK İNİŞ MESAJI

Öte yandan, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, haziranda enflasyonda beklenenden daha fazla gevşemenin, Amerikan ekonomisinin "yumuşak iniş" geçirebileceğinin ve zarar verici bir resesyon olmadan fiyat istikrarına dönüş yapılabileceğinin bir göstergesi olabileceğini ifade etti.

Barkin, yaptığı konuşmada, "Enflasyonun kısa zamanda normalleştiğine ve ekonominin ilave travmadan kurtulduğuna ilişkin hâlâ makul bir ihtimal bulunuyor. Geçen ayki enflasyon verisi iyiydi. Umarım bu bir sinyaldir. Fed'in hedefi bir resesyona sebep olmak değil; görevimiz kapsamında enflasyonu düşürmektir” dedi.

 Dövizi olanlar dikkat! İşte dolar, euro ve sterlinde son gelişmeler!

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) eylül toplanacak. Bu yüzden politika yapıcılar bu karardan önce enflasyon ve istihdama ilişkin ek okumalar alacaklar.

bloomberght.com’un haberine göre, cuma günü kamuoyuyla paylaşılan bir rapor, Fed'in favori enflasyon göstergelerinden kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin haziranda 2022’ye nazaran yüzde 3 artarak 2 seneden fazla bir sürenin en küçük artışı olduğuna işaret etti. Gıda ve enerjiyi barındırmayan ve temel enflasyonun daha güvenilir bir mesaj olarak görülen çekirdek enflasyon ise yüzde 4,1 oranında yükseldi.

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!

O banka coştukça coştu! İlk ve son kez geri ödemesiz para yatıracak! Tam 900 TL para hesaplarda!

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liere son dakika yüzde 25 ek ödeme müjdesi! İşte ödenecek tutarlar!  


Geri Dön