13 / 05 / 2024

Dolar neden yükseliyor? İşte o iki önemli sebebi bakın kim açıkladı!

Dolar neden yükseliyor? İşte o iki önemli sebebi bakın kim açıkladı!

Haber7'ye konuşan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, dolar, euro ve altın gibi değerli metallerde yaşanan ani yükselişin sebeplerini değerlendirdi. Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, döviz kurlarındaki ve altın fiyatlarındaki ani yükselişi analiz ederek önemli açıklamalarda bulundu.



Dolar neden yükseliyor? İşte o iki önemli sebebi bakın kim açıkladı!

Doların yükselmesinin iki ana sebebi 

Doların yükselmesinin iki ana sebebi bulunmaktadır.. Uzun bir süre boyunca döviz kuru belirli bir bantta tutulduğunda, teknik olarak bir varlık değerinde enerji birikimi oluşur. Bu durum, döviz kuru serbest dalgalanmaya bırakıldığında, olumsuz haberler veya belirsizliklerin geldiğinde yaşanan yükselişin daha sert olmasına yol açabilir.

Piyasalar, dün kabine sonrası yeni Merkez Bankası Başkanının açıklanmasını beklemekteydi. Yeni Merkez Bankası Başkanı'nın kim olduğunun duyurulmasıyla birlikte, politika faizinde bir artış bekleniyordu. Şu anda piyasa, "Hemen dediğimi yap" diyerek ekonomi yönetimini köşeye sıkıştırmaktadır. Öte yandan maaş zamlarının yapılıp yapılmama ve üretim piyasayı daha sabırsız hale getirdi.

Devalüasyon nedir? Devalüasyon ne anlama geliyor? Devalüasyon olunca ne olur? 

Sıfır telefon alamayan vatandaşın ikinci tercihi bakın ne oldu!

Piyasaları alt üst eden dolar tahmini! Dev kurumdan o açıklamayı yaptı! Yıl sonunda 1 dolar bu kadar olacak!

Araba alacaklar dikkat! Dolar ve Euro artışlarından sonra fiyatlar güncellenecek! 


Geri Dön