Ekonomi

Dolar rekor kırdı, euro dibe vurdu! 

Döviz piyasaları yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip ediliyor. Bugün dolar rekor kırarken, euro 20 yılın en dip seviyesine çakıldı.  Merkez Bankaları faiz kararlarını açıkladı

Piyalasar açısından bu hafta çok önemli bir hafta oldu. Merkez Bankaları faiz kararlarını açıkladı. Önce Amerika Merkez Bankası ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararlı açıkladı. 

ABD Merkez Bankası faiz kararını 75 baz artırırken Türkiye Cumhuryeti Merkez Bankası ise faiz oranları 12 seviyesine indirdi. 

Gelişmiş ülke merkez bankalarının yükselen enflasyonist baskılar karşısında agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri ile resesyon endişeleri derinleşirken, bu durum küresel çapta dolar talebinin güçlenmesine neden oluyor.

DOLAR REKOR KIRDI

Tüm bu gelişmelerin ardından dolar ve euo kurunda hareketlilikler başladı. Dolar kuru ilk hamlesini ABD Merkez Bankası faiz kararından sorna yaparak yükselişe geçti ardından Perşemeb günü açıklanan TCMB faiz kararından sonra dolar 20 yıl aradan sonra tarihi rekorunu kırdı. 

Dolar kuru 18,38 TL seviyesi ile ilk atağını yaptı bu seviye ilk kez 20 Aralık 2021 tarihinde görülmüştü. Dolar kuru içinasıl rekor 18,40 TL seviyesi TCMB faiz kararını  açıkladıktan sonra oldu.
 

EURO DİBE VURDU

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra ilk defa 112 seviyelerine yükseldi. Yine 20 yıl aradan sonra dolar euro karşıısnda bu kadar değer kazandı. Bugün euro paritesi 0,97 seviyelerine kadar geriledi.

EURO KURUNDA SON DURUM

Euro kuru bugün 20 yıl aradan sonra ilkkez bu kadar değer kaybetti. Euro dolar paritesi bugün 0,97 dolar seviyesine kadar düştü.

Euro/TL kuru ise bugün alış fiyatı 18,03 TL, satış fiyatı ise 18,12 TL seviyesinde işlem görüyor.

DOLARDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

Merkez Bankalarının faiz kararlarından etkilenen dolar kuru 20 yıl aradan sonra rekor kırdı. Dolar kuru euro karşısında tarihi rekoruna imza attı.

Dolar/TL kuru ise bugün alış fiyatı 18,54 TL, satıi fiyatı 18,59 TL seviyesinde işlem gçrüyor.

Ekonomist Selçuk Geçer dolar için şaşırtan yeni rakamı açıkladı: ''Bu rakam olunca göreceğim sizi''

Dolar endeksinde 20 yılın en büyük depremi! Analistlerden son dakika uyarısı! Hemen bakın!

Gram altın için rekor rakam açıklandı! Uzmanlar resmen tarih verdi! Altın yatırımcıları o günü bekliyor