17 / 05 / 2024

Dolar sahiplerinin uykusu kaçtı! İşte piyasaları ilgilendiren beklentiler...

Dolar sahiplerinin uykusu kaçtı! İşte piyasaları ilgilendiren beklentiler...

Dolar sahiplerinin uykusu kaçtı! Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten gelen tahminlerle piyasalar hareketlendi: Döviz kurlarında gerileme, altın ve gümüşte düşüş bekleniyor! İşte ayrıntılar...



Yatırımcılara yönelik olarak ise dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Memiş, yüksek fiyatlardan alım yapanlara yönelik manipülasyon uyarısında bulundu. "Makasları açtılar" diyen Memiş, bu tür durumların manipülasyon olduğunu ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Borsa tarafında önerilerde bulunan Memiş, geri çekilme yaşandığı 4400 seviyesinden giriş yapmanın uygun olabileceğini ifade etti. 4400 seviyesinden giriş yapanlarla birlikte 6000 seviyesine kadar beklenebileceğini söyleyen Memiş, ayrıca 5000 seviyesine kadar yükselişler görüldüğünü ve Mehmet Şimşek'in etkisinin bu yükselişlerde belirleyici olduğunu vurguladı.

Dikkat çeken bir diğer öngörü ise borsa ve dövizin birlikte yükseleceği uyarısı oldu. Memiş, resmi kurla piyasalar arasındaki farkın kapanmış olduğunu ifade etti. Bu durum, yatırımcılar için sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

İsimlerin açıklanması ve piyasaların beklentilerinin gerçekleşmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Memiş, Ticaret Bakanlığı'na Ömer Bolat'ın atanmasından da memnuniyet duyduğunu belirtti.

Önümüzdeki dönemde Mehmet Şimşek'in açıklamalarına odaklanmanın önemli olduğunu vurgulayan Memiş, faizler, kredi muslukları gibi konularla ilgili bilgilendirmeler yapılacağını söyledi. Kısa vadede iyimserliğe kapılmamak gerektiğini belirten Memiş, yatırımcıları rehavete kapılmamak ve döviz ile altınla borçlanmamak konusunda uyardı.


Geri Dön