10 / 05 / 2024

Dolar ve altın alımında Merkez Bankası'ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

Dolar ve altın alımında Merkez Bankası'ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

Döviz talebinin yükselmesine karşılık, Merkez Bankası, bankalara verdiği dövizden TL'ye ek dönüşüm hedefini yukarı çekti. Vatandaşı döviz ve altın alımından Kur Korumalı Mevduat’a kaydırmayı hedeflediğinin dile getiren Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.



MERKEZ BANKASI'NDAN HAMLE!

Dövizde Kur Korumalı Mevduat için vade sonuyla birlikte piyasada dolar ihtiyacı arttı. Merkez Bankası'ndan dövize olan talebi azaltmak için hamleler gelmeye başladı.

Bloomberg'de yer alan habere göre, TCMB interbank işlemlerde bankaların günlük döviz alım limitini düşürdüğü iddia edilmiş, bankalararası piyasada alınabilecek döviz tutarı limitlerinin yüzde 25 oranında aşağı çekildiği bilgisi paylaşılmıştı. 

14 Mayıs’taki seçimlerden sonra döviz ve altın talebini geriletmek kur korumalı mevduata ilgiyi artırmak için yeni kararlar gelmeye başladı.

Seçim sonrası ilk iş gününde kredi kartından nakit çekim ile kredi kartıyla kuyum ve döviz alımlarının önünü kesmeyi hedefleyen Merkez Bankası, bankalara dövizden TL’ye dönüşümde gerçek kişiler için ek dönüşüm hedefi getirdi.

 Dolar ve altın alımında Merkez Bankası ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

İSTEDİĞİNİZ KADAR FAİZ VERİN!

Merkez Bankası bu adımla vatandaşı döviz ve altın alımından KKM’ye kaydırmayı hedeflediği belirtildi.

Bir bankacılık sektörü kaynağına göre Merkez Bankası bankalara ‘İstediğiniz kadar yüksek faiz vermekten çekinmeyin’ mesajı verdiği ortaya atıldı.


Geri Dön