13 / 05 / 2024

Dolar ve altın düşecek mi? İslam Memiş’ten şaşırtan uyarı!

Dolar ve altın düşecek mi? İslam Memiş’ten şaşırtan uyarı!

Dolar ve altın fiyatları düşecek mi? Vatandaşların sorduğu bu sorulara İslam Memiş açıklama getirdi. İşte detaylar!



DOLAR VE ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK MI?

Dolar ve altın fiyatları düşecek mi sorularından sonra Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 6 aydır resesyon beklenilmiyor diyenler için şunları söyledi; “Resesyon için, geçici enflasyon diyenler piyasayı oyalayanlardır. Bugün resesyonun başladığını görüyoruz. Eylül ve ekim aylarında da bunun şiddetli halini göreceğiz. Küresel piyasada enflasyon ile mücadele kolay değildir. Dolar ve altın fiyatlarında hareketlilik bugün de devam etmekte. Dolar 20. Yılın zirvesinde bir duraklama yaşasa da yurt içinde dolar kuru yükselişine devam ediyor. Ons altın geçtiğimiz gün 9 ayın dibine yaklaştı. Daha sonra da altın fiyatlarına bir baskı oluşturdu.”

Küresel piyasalar için gümüş yatırımcıları panik oldu, bu konuda neler yapmalılar bu konuya açıklık getireceğim diyen Memiş, sosyal medya hesabından şu uyarılarda bulundu; “Son iki gündür küresel piyasalarda bir belirsizlik var. Dolar endeksi 106 seviyelerinin üzerine çıktı. Bütün yatırımcılar dolar karşısında sert değer kayıpları yaşadı. Altının ons, gümüşün ons fiyatında düşüler yaşanıyor. Brent petrol fiyatında ciddi düşüşler var. Resesyon, küresel piyasada resmi olarak baş göstermeye başladı.

Kısa vadeli dalgalanmalar ile uğraşmayın. Önleminizi alın. Varlıklarınıza sahip çıkmalısınız. Duygularınıza yenilmeyin. Tüm dünyada şimdilerde 40 yılın zirvesinde enflasyon yaşanıyor, alım gücü azaldı. Enflasyonun anlamı altın, gümüş demektir. Biriktirdiğiniz altın ve gümüşün değer kaybedeceğini mi düşünüyorsunuz? Eylül ve ekim ayları geldiğinde herkes görecek. 6 liraya düşecek lafları duyuluyor. Bu duyumlar ile varlıklarınızı satarsanız ayazda kalırsınız.”

TOKİ Gaziosmanpaşa başvuruları ne zaman? Konut ihalesi ne zaman yapılacak?

Bankalar ne zaman açılacak? Bankalar 13-14 Temmuz açık olacak mı? Bankalar ne zaman açılıyor?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 11 Temmuz Pazartesi 22 ayar bilezik kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön