03 / 05 / 2024

Ekonomist İslam Memiş'ten dolar ve altın için rekor tahmin: Kimse beklemiyordu. Açıklamayı duyan altın almaya koşuyor!

Ekonomist İslam Memiş'ten dolar ve altın için rekor tahmin: Kimse beklemiyordu. Açıklamayı duyan altın almaya koşuyor!

Önceki haftalarda hızla değer kaybeden altın fiyatları son zamanlarda toparlanmaya başladı. 24 Şubat tarihinde 1099 liraya kadar geri çekilen gram altın bu haftayı 1126 lira seviyesinden kapattı. Peki, altın düşecek mi, yükselecek mi? İşte detaylar...



Kafaları karıştıran altın fiyatları yine gündemden düşmüyor. Gram ve çeyrek altındaki fiyatlar kafaları iyice karıştırıyor. Bir taraftan FED'den gelen faiz beklentisi diğer taraftan altının global değeri, dikkat çekiyor. Gram, çeyrek, ONS, 22 ayar bilezik ve diğer altın türlerinin güncel fiyatları liste halinde paylaşıldı. 6 Mart 2023 Pazartesi günü altındaki son durum hem kuyumcularda hem de dijital piyasalarda dikkat çekti.

ALTIN FİYATI BU YIL DÜŞER Mİ?

Altının güncel gidişatına göre birçok analist ve uzman çeşitli yorumlar yapıyor. Altın uzmanları, yatırımcılar ONS altın başta olmak üzere altının nasıl şekil alacağını araştırıyor.  Altın gram fiyatı, ons altın cephesindeki gelişmelerle artmaya başladı. Haftaya düşüşle başlayan altın fiyatları, Fed üyelerinden gelen açıklamalarıyla beraber hafta sonuna doğru yeniden güçlenmeye başlandı. Bu yükselişte gram altın fiyatı iki haftada zirvesine çıktı. 

Ekonomist İslam Memiş ten dolar ve altın için rekor tahmin: Kimse beklemiyordu. Açıklamayı duyan altın almaya koşuyor!

FED TUTANAKLARI DA FAİZ ARTIRIMLARININ DEVAMINA İŞARET ETTİ

Fed'in son toplantı tutanakları, politika yapıcıların enflasyonu yeniden aşağı çekmek için borçlanma maliyetlerinde daha fazla yükseliğin gerekli olacağını öngördüğünü gösterdi. Altın fiyatları makroekonomik veri takvimi ve Fed üyelerinin sözle yönlendirmeleri sayesinde yön bulmaya devam edecek. Ulusal para biriminin dolar karşısındaki değer kaybı yüzünden değişim yaşayabilir.

İşte detaylar...


Geri Dön