30 / 04 / 2024

Dolara fren yaptırmak için 25 milyarlık ödeme yapılacak! 4 aylık fatura ortaya çıktı

Dolara fren yaptırmak için 25 milyarlık ödeme yapılacak! 4 aylık fatura ortaya çıktı

Geçtiğimiz yılın sonunda dolardaki aşırı yükselişi frenlemek için devreye alınan Kur Korumalı Mevduat Hesabı'nda biriken para 782 milyar TL'ye ulaştı. Bu hesaplara para yatıranlara devlet bütçesinden ödenecek para ise 25 milyar lira oldu.



VERGİ DE VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKACAK

KKM’nin finansal yükü yalnızca kur farkı ödemesi değil. Yine 8 Nisan itibariyle 10 bin 765 mükellefe DTH’ye geçtikleri için ‘kambiyo karı kaynaklı vergi muafiyeti’ tanındı. Bu şekilde vazgeçilen vergi 10 milyar 164 milyon lira. Böylece 10 bin 765 vergi mükellefinin her birine ortalama 944 bin liralık vergi muafiyeti sağlanmış oldu.

Yani 8 Nisan’a kadar kur farkı olarak 14,8 milyar lira ödenirken, 10,2 milyar lira vergiden de vazgeçildi. Yapılan işlemlerin bütçeye getirdiği toplam yük 25 milyar lira oldu.

Doları güçlendirmek için faiz artırmaya hazırlan Fed'in yeni Başkan Yardımcısı belli oldu

Kur Korumalı Kredi Mevduat hesabında büyük vurgun! Vergisiz çalışmadan 650 bin lirayı cebe koydu

IMF'den şok dolar raporu! Yeni dalgaya hazır olun diyerek uyardı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön