07 / 05 / 2024

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Dolardaki yükseliş eğilimi ne zaman sona erecek sorusu gündemin ilk sıralarını meşgul ediyor. ABD Merkez Bankası'nın 'şahin' tavırlarıyla hareketlenen dolar Türkiye'nin faiz artırmamaktaki ısrarıyla 16 lira sınırını aşmıştı. Uzman isim dolar kuru düşecek tepiti yaptı.



"MİLLİ GELİR 800 MİLYARIN ALTINDA"

Doların Türkiye'de nasıl bir seyir izleyeceği tartışılırken Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde , bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,3 büyüdüğü açıklandı. Ekonomideki büyüme rakamlarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, artan dolar kurunun milli geliri erittiğini ifade etti.

Öztrak, 2022 yılının ilk üç ayına ilişkin büyüme verileri hakkında, “2022’nin ilk üç ayında TL’deki erime, dolar cinsinden milli geliri yeniden 800 milyar doların altına çekmiş. Dolar cinsinden milli gelir, 2008 seviyelerinde gezinip duruyor. Milli gelirimizi 14 yıldır yerinde saydıranlar, ekonomimizi ilk 20 liginden de düşürdüler. Ekonomi, 2022’nin ilk üç ayında yüzde 7,3 büyümüş. Peki en çok kim büyümüş? Yüzde 24,2 ile finans kesimi… Kur korumalı mevduatla bankaların ödeyeceği faize devleti kefil edenler, kredileri patlatarak milleti borca batıranlar, ‘faiz lobisini’ bir kez daha ihya etmiş.” dedi.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön