07 / 05 / 2024

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Dolardaki yükseliş eğilimi ne zaman sona erecek sorusu gündemin ilk sıralarını meşgul ediyor. ABD Merkez Bankası'nın 'şahin' tavırlarıyla hareketlenen dolar Türkiye'nin faiz artırmamaktaki ısrarıyla 16 lira sınırını aşmıştı. Uzman isim dolar kuru düşecek tepiti yaptı.



"YATIRIMCI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAK" DEĞERLENDİRMESİ

Ekonomi uzmanları Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı ekonomi paketiyle dolarda aşağı yönlü bir hareket olacağını ifade etti. 16,34 lira doların yeniden 15 lira seviyesine çekileceği öngörülüyor. Doların geleceğiyle ilgili bir analiz yayınlayan Danimarka merkezli çok uluslu finans devlerinden Danske Bank ise, “Türkiye ve Türk lirası için ‘kusursuz fırtına’ an meselesi” raporda doların 20 lirayı görebileceğini iddia etti.

Raporda özellikle kur korumalı mevduatın (KKM) Türk lirasının hızlı şekilde değer kaybetmesi halinde Türkiye ekonomisini mali bir bunalımla baş başa bırakabileceği belirtildi.

“KKM’nin bir sonraki turunun vadesi Haziran'da dolacak ve Türk lirasının son dönemde değer kaybetmesine ve nominal getirilerin yüzde 14 seviyesindeki politika faizinin üzerinde olmasına karşın muhtemelen yatırımcılar çift haneli negatif reel getiriler nedeniyle hayal kırıklığına uğrayacak” değerlendirmeleri yer aldı.

 

 

İstanbul'a dev proje teklifi TBMM'ye sunuldu! Personele ödenecek ücretin detayları da netleşiyor

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Son Dakika! Mazot ve benzine 1 Haziran'da dev zam haberi! Rakamlar ve açıklayan şaşkına çevirdi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı

TMO'ya verilen taahhüt bitti! Un çuvallarına büyük zam geliyor

TMO'nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

Emekli ve memur zamlarında hesap 2 ile çarpılacak! Enflasyona eklenecek

Asgari ücrete büyük zam! Net rakamı bizzat çıkıp açıkladı

Ayçiçek yağı 40 lira altına düştü! Market indirimi vatandaştan büyük ilgi gördü


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön