07 / 05 / 2024

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Dolardaki yükseliş eğilimi ne zaman sona erecek sorusu gündemin ilk sıralarını meşgul ediyor. ABD Merkez Bankası'nın 'şahin' tavırlarıyla hareketlenen dolar Türkiye'nin faiz artırmamaktaki ısrarıyla 16 lira sınırını aşmıştı. Uzman isim dolar kuru düşecek tepiti yaptı.



NECMETTİN BATIREL: KUR DÜŞECEK

Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel ise, büyüme rakamlarını değerlendirdiği yazısında, Türkiye'nin "ekonomik krizi" değil "ekonomik canlanmayı" yaşadığını dile getirdi. Batırel söz konusu yazısında, "Rakamlar bize ekonomide kriz değil tam tersi büyük bir canlanma yaşandığını gösteriyor. İmalat sanayii yüzde 78 kapasiteyle çalışıyor. Güven endeksleri 100’ün üzerindeyse iyimserlik güçlenmiştir. İş dünyasının güveni yüksekse üretim de yatırım da istihdam da artar, ekonomi büyür. Net bir şekilde ortada. Ne enflasyon, ne de kurlardaki yükseliş iş dünyasını karamsarlığa itmemiş aksine desteklemiş. Zira fiyat artışları yaz aylarında yavaşlayacak üçüncü çeyrekte TÜFE hızla gerileyecek. Hiç endişe etmeyin kurlar da gevşeyecek, maliyetler de azalacak fiyatlar da düşecek. Rekor artış gösteren yeni mahsuller toplanıyor. Buğdayımız da var, Ayçiçeğimiz de..." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön