18 / 05 / 2024

Dolardaki artış müteahhitleri zarara uğrattı!

Dolardaki artış müteahhitleri zarara uğrattı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, dolardaki bir yıl içindeki yüzde 30'a yakın artış kar marjıyla iş yapan müteahhitleri batırma noktasına getirdiğini ifade etti.



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tellioğlu, dolardaki bir yıl içindeki yüzde 30'a yakın artışın, maliyetlerde artışa yol açtığına işaret ederek, yüzde 70-90 arasında ithal ürün kullanan ve kamuya yüzde 10'lar civarında kar marjıyla iş yapan müteahhitleri batırma noktasına getirdiğini ifade etti.


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, dolardaki bir yıl içindeki yüzde 30'a yakın artışın, müteahhitlerin maliyet artışından kaynaklı zararlarını artırdığını belirterek, "Bu zararlar bir kararnameyle derhal karşılanmalı, sektör, oluşabilecek buhrandan kurtarılmalıdır" dedi. 


Tellioğlu, döviz kurunun yükselmesinin, yüzde 70-90 arasında ithal ürün kullanan ve kamuya yüzde 10'lar civarında kar marjıyla iş yapan müteahhitleri batırma noktasına getirdiğini ifade etti. 


Yaşanan durum olağanüstü İş adamları ve yatırımcı müteşebbisler olarak her zaman devlete güvendiklerini belirten Teliioğiu, bu gibi olağanüstü durumlarda devletin kendi güvencesi olduğu alanlarda vergi mükelleflerini yalmz bırakmaması ve mağduriyetini karşılaması gerektiğini savundu. Teliioğiu, "Kamu İhale Kurumunun vurdumduymazlığı ve hantallığı bu aşamalarda bu tür işlerin kriz ortamına sürüklenmesinin birinci sebebidir" iddiasmda bulunarak, şu değerlendirmeyi yaptı: "Kamu İhale Kurumu ve yapısı elerhal gözden geçirilmeli ve yeniden düzenlenmelidir. 


Müteahhitlerimizin kamu inşaatı işlerinde kullandıkları ithal ürün ve hammadde oranı yüzde 70-90 seviyesinde. 

Dolarda bir yıl içindeki yüzde 30'a yakın artış müteahhitlerin maliyet artışından kaynaklı zararlarmı artırmıştır. Bu zararlar bir kararnameyle derhal karşılanmalı, sektör oluşabilecek buhrandan kurtarılmalıdır."


Yeni Mesaj


Geri Dön