25 / 07 / 2024

dolar artışı müteahhitleri nasıl etkiler

dolar artışı müteahhitleri nasıl etkiler

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, dolardaki bir yıl içindeki yüzde 30'a yakın artış kar marjıyla iş yapan müteahhitleri batırma noktasına getirdiğini ifade etti.

Selçuk Geçer: 'Dolar tüm zamanların rekorunu kıracak' dedi geleceği net seviyeyi verdi!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların yükselmeye devam edeceğini söyledi. Geçer ''Dolar tüm zamanların rekorunu kıracak'' dedi.

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı! Dolar fırladı! Bu artış istenilen bir artış mı?

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten Merkez Bankası rezervlerindeki yükseliş ve dolar kurundaki zirvelere değinerek ''Bu artış istenilen bir artış mı?'' sorusunu sordu. Takipçilerinden ise onlarca yorum geldi. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Dolar alalım mı? sorusuna yanıt geldi! 1 doların geleceği seviye belli oldu! O tarihte dövizciler dolup taşacak!

Dolar/TL kuru dün sabah saatlerinde 20,18 TL seviyesini geçerek rekora imza attı. Bu rakamı gören yatırımcılar ''dolar alalım mı?'' sorusunu araştırmaya başladı. Peki dolar yükselmeye devam edecek mi?  1 doların geleceği seviye belli oldu! O tarihte dövizciler dolup taşacak!

Altın, dolar, gümüş, borsa yatırımcıları hemen baksın! Altını bilen adam İslam Memiş bu sefer bunu da bildi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, altın, gümüş, döviz ve borsa yatırımcısını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Altın, dolar, gümüş, borsa yatırımcıları hemen baksın! Altını bilen adam İslam Memiş bu sefer bunu da bildi! Çok değer kazanacak...

Dolar önümüzdeki hafta tam bu kadar olacak! Selçuk Geçer pat diye açıkladı! Dolar borcu olanlar dondu kaldı! Acil bakın

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yatırımcıların, dolar alıp satmak isteyen vatandaşların odağında olmaya devam ediyor. Herkes doların ne kadar olacağını merak ederken Selçuk Geçer pat diye açıkladı! Dolar önümüzdeki hafta tam bu kadar olacak! Dolar borcu olanlar dondu kaldı! Acil bakın.

''Şakkadanak dolar satarım'' diyen Necmettin Batırel'den bomba açıklama! Bir çuval incir berbat olacak

Dolar ile ilgili ''şakkadanak dolar satarım'' diyen ekonomist Necmettin Batırel'den bomba gibi açıklama geldi. Bu yapılmazsa bir çuval incir berbat olacak. İşte Necmettin Batırel yorumu.

Altın, dolar, gümüş, euro... Piyasaların gözü Merkez Bankası faiz kararında!

Altın, dolar, gümüş, euro fiyatları için gözler yarınki faiz kararına çevrildi. Piyasaların yakından takip ettiği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını yarın açıklayacak. Faiz kararı öncesi, altın, dolar, euro ve gümüş ne kadar?

dolar artışı müteahhitleri nasıl etkiler Haberi

dolar artışı müteahhitleri nasıl etkiler

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tellioğlu, dolardaki bir yıl içindeki yüzde 30'a yakın artışın, maliyetlerde artışa yol açtığına işaret ederek, yüzde 70-90 arasında ithal ürün kullanan ve kamuya yüzde 10'lar civarında kar marjıyla iş yapan müteahhitleri batırma noktasına getirdiğini ifade etti.


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, dolardaki bir yıl içindeki yüzde 30'a yakın artışın, müteahhitlerin maliyet artışından kaynaklı zararlarını artırdığını belirterek, "Bu zararlar bir kararnameyle derhal karşılanmalı, sektör, oluşabilecek buhrandan kurtarılmalıdır" dedi. 


Tellioğlu, döviz kurunun yükselmesinin, yüzde 70-90 arasında ithal ürün kullanan ve kamuya yüzde 10'lar civarında kar marjıyla iş yapan müteahhitleri batırma noktasına getirdiğini ifade etti. 


Yaşanan durum olağanüstü İş adamları ve yatırımcı müteşebbisler olarak her zaman devlete güvendiklerini belirten Teliioğiu, bu gibi olağanüstü durumlarda devletin kendi güvencesi olduğu alanlarda...